Фоторепортаж

Зелені дерева і ще квітучі клумби: фотопрогулянка двома житомирськими скверами

20 October 2020, 16:35

Сквери – популярні місця відпочинку міських жителів. Розташовані вони зазвичай неподалік житлової забудови, тож від самого ранку до пізнього вечора там людно. Іноді у скверах вирує життя навіть уночі, адже там збираються компанії молоді.

Затишним куточком для проведення дозвілля є, зокрема, сквер на майдані Путятинському. Відомий скверик і як місце, де встановлений пам'ятний знак жертвам голодомору «Сумуючий янгол». Мініпарк дуже популярний серед матусь з маленькими дітьми. Люблять відпочивати тут і пенсіонери. Частина доріжок у сквері викладена плиткою, інші – ґрунтові. Лавок тут небагато – лише п’ять, дві з них – нові, інші три з обдертою фарбою і не зовсім цілі.

Місцеві нарікають, що тут труять собак, розкидаючи отруту у траві, тому людей з псами тут не зустрінеш.

За нашими спостереженнями, сквер на Путятинському чистий, кругом стоять сміттєві урни. 20 жовтня на клумбі тут квітнули багряні сальвії, алеї ховаються під тінню ще зелених крон дерев, щоправда, де-не-де вже позолочених осінню.

Ще одним зеленим «острівцем» відпочинку є сквер біля школи №8, що на майдані Згоди, 5. Відвідувачів тут «зустрічає» погруддя Домбровського, встановлене на високому постаменті.

Сквер також облюбували мами з дитячими візочками і школярі. Доступні тут переважно піші прогулянки, бо лавок практично нема – лише одна. Хоча молодь використовує як лавки гранітний парапет, він часом слугує і столом. Вдень 20 жовтня у сквері було чисто та охайно, незважаючи на осінню пору, його досі прикрашає квітуча клумба.

Обмальований парапет, погнуті лавки і «рештки» ліхтарів: фоторепортаж зі скверу Ольжича у Житомирі від 23 січня 2020 дивіться тут.

Який вигляд має реалізований проєкт бюджету участі – «Європейський сквер» на Крошні у Житомирі, дивіться у фоторепортажі від 29 січня 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер лавка майдан Путятинський майдан Згоди  
Матеріали по темі