Суспільство

У день голосування на місцевих виборах Україна перейде на зимовий час

24 October 2020, 17:18

Цими вихідними Україна переходить на зимовий час. У ніч з суботи на неділю, 25 жовтня, о 4:00 ранку стрілки годинника необхідно перевести на одну годину назад.

Про скасування літнього часу 29 вересня нагадало Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«25 жовтня 2020 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується дія літнього часу з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад», – йдеться у повідомленні.

Довідка Мінекономрозвитку: Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України" з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, Уряд України постановив запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Таким чином, українці перейдуть на зимовий час в день проведення голосування на місцевих виборах, що призначені на 25 жовтня.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня 2020 року Україна перейшла на літній час, перевівши годинникові стрілки на одну годину вперед.

Як впливає сезонне переведення годинника на житомирян, дивіться в опитуванні, проведеному 26 березня 2018 року

Як повідомляв Житомир.info, Євросоюз планує скасувати переведення годинників на літній і зимовий час. Тож останнє переведення в ЄС може відбутися 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: годинник зимовий час  
Матеріали по темі