Фоторепортаж

Забороняють, закликають і дякують за розуміння: якими оголошеннями у житомирських закладах людей просять носити маски. Фоторепортаж

21 October 2020, 16:29

За 7 місяців карантину захисна маска стала однією з повсякденно необхідних речей, яку варто обов’язково прихопити, виходячи з дому.

За період пандемії пов’язки на ніс та рот видозмінилися: бувають різного крою, всіляких кольорів та з креативними принтами. Але функція їхня єдина – запобігти поширенню вірусу та мінімізувати імовірність проникненню інфекції до організму.

У громадському транспорті, в магазинах, аптеках розвішені оголошення з проханнями і закликами одягати маски. Щоправда, багато хто нехтує епідситуацією та просьбами берегти себе й оточуючих і «забуває» використовував індивідуальні засоби захисту. Однак, не маючи маски, до деяких закладів зайти зась: відвідувачів категорично відмовляються обслуговувати, доки ті не виконають вимогу карантину.

Останнім часом епідеміологічна ситуація у Житомирі та області погіршилася, то ж у зв'язку з цим адміністрації багатьох закладів почали більше звертати увагу на те, як їх відвідувачі дотримуються вимог щодо використання масок. За нашими спостереженнями, якщо порівнювати з початком карантину, «протикоронавірусні» написи стали змістовнішими, більш різноманітними та наполегливими. Дехто клеїть на вхідних дверях кольорові наліпки, хтось вивішує роздруковані заклики, інші пишуть застереження від руки. У деяких закладах відвідувачів закликають не панікувати, просять турбуватися про інших, дякують за одягнуту маску, а дехто суворо попереджає, що вхід до магазину без захисної маски заборонений.

Щоправда, є й заклади, де інформація про обов’язкове носіння масок відсутня.

21 жовтня ми зібрали фотодобірку оголошень, якими житомирян закликають носити захисні маски.

Фото «протикоронавірусних» оголошень, що були розміщені на в житомирських закладах у середині березня 2020 року, дивіться тут

Нагадаємо, станом на ранок 21 жовтня в Житомирській області лабораторно підтверджено 10634 випадки інфікування коронавірусом, 5737 людей одужали, 179 померли, у тому числі за минулу добу зафіксували 5 летальних випадків. Упродовж минулої доби виявили 162 нові випадки COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, 15 жовтня 2020 року на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Місто Коростень і 5 районів Житомирської області потрапили до червоної зони. У решті міст та районів області встановлено помаранчевий рівень епіднебезпеки. Новий розподіл набув чинності з 00:00 години 19 жовтня 2020 р.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маска захисна маска ЗІЗ карантин коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі