Фоторепортаж

Карантин в житомирських закладах: таблички на дверях, оголошення та прохання тримати дистанцію. Фоторепортаж

18 March 2020, 13:24

У центрі Житомира 18 березня більшість закладів зачинені на карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-1. На дверях таблички «Карантин», оголошення про роботу в онлайн режимі, або «Масок немає», дехто залишив своїм постійним клієнтам побажання.

При вході в банки, поштові відділення та державні установи повідомлення про заходи безпеки, обмеження по кількості людей в приміщенні, прохання не заходити людям з ознаками захворювань та тримати дистанцію.

Деякі заклади організували роботу по попередньому запису. Лишилося кілька відчинених кав'ярень, які продають каву тільки з собою. Продуктові магазини, аптеки працюють і просять дотримуватися дистанції.

Зранку 18 березня у Житомирі працював ринок, пасажирів у маршрутках і тролейбусах ніхто не рахував.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні міськвиконкому, яке проходило 16 березня у закритому режимі з онлайн-трансляцією, ухвалили рішення призупинити з 17 березня 2020 року роботу спортивних закладів, секцій, гуртків, басейнів, фітнес-клубів, закладів сфери послуг (салони краси, перукарні, лазні тощо), закладів торгівлі, крім торгівлі продуктами харчування, медичними засобами, предметами першої необхідності, аптек та АЗС при безумовному дотриманні ними заходів безпеки з обмеженням одночасного перебування відвідувачів; з 19 березня 2020 року – закладів ресторанного господарства, кафе, кав’ярень (крім доставки на замовлення), продуктових та речових ринків. 18 березня на засіданні виконком погодив роботу мобільних груп, які перевірятимуть дотримання карантинних заходів у житомирських магазинах, ресторанах і транспорті.

Зазначимо, що 17 березня Верховна Рада ухвалила проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). Порушникам карантину загрожує штраф, або позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 20.00 год 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних: один у Чернівецькій області та один у Радомишлі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: заклади карантин оголошення  
Матеріали по темі