Фоторепортаж

«Червоний» Житомир: на вулиці побільшало людей у масках, салони маршруток і тролейбусів «просвічуються». Фоторепортаж

2 November 2020, 14:58

З 2 листопада Житомир та ще чотири міста і 13 районів області – у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

У Житомирі «червона» зона чи не найсуттєвіше вплинула на повсякдення школярів 5-11 класів, – їх перевели на дистанційне навчання. Але в місті не закриватимуть дитячі садочки, магазини, ринки та розважальні центри, окрім нічних закладів. Обмеження зачепили пільговиків: для них знову вводять «ліміт» на проїзд у громадському транспорті.

А для декого «почервонілий» Житомир став приводом задуматися і більш серйозно та відповідально віднестися до карантинних обмежень.

За нашими спостереженнями, близько чверті містян одягають захисні маски навіть на вулиці. Правда, багато хто, як і раніше «халтурить» та висовує носа назовні. А дехто зізнається, що маску не знімає, бо так тепліше. Однак переважна більшість житомирян, йдучи вулицею, опускає маску на підборіддя, тримає її в руках чи кладе до кишені.

Читачі розповідають, що дорогою на роботу помітили, як змінилося ставлення водіїв маршруток до кількості пасажирів у салоні: на кожній зупинці вони ретельно рахують вільні сидячі місця і голосно оголошують, що стоячих не беруть.

Позаглядавши у вікна громадського транспорту, можна зробити висновок, що салони маршруток і тролейбусів дійсно «просвічуються» – зайняті лише сидячі місця. Принаймні так було в обідню пору 2 листопада, у перший день дії нового епідзонування.

Нагадаємо, за інформацією пресслужби ГУНП у Житомирській області, за минулу добу, 1 листопада, поліцейські склали 45 адміністративних протоколів за порушення правил карантину.

Нагадаємо, з 00:00 год. 2 листопада 2020 року почало діяти нове зонування, відповідно до якого до «червоної» зони потрапили 5 міст та 13 районів Житомирської області. Станом на ранок 2 листопада медичні заклади області, призначені для лікування хворих на COVID-19, заповнені на 81%, загалом стаціонарне лікування отримують 744 пацієнти, 137 з них перебувають на кисневій підтримці, семеро – на апаратах штучної вентиляції легень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маска захисна маска ЗІЗ карантин коронавірус тролейбус трамвай  
Матеріали по темі