Фоторепортаж

Деякі тимчасово закрилися, інші – запрошують на каву: «карантинні» оголошення про роботу закладів у центрі Житомира. Фоторепортаж

6 November 2020, 16:01

З 2 листопада Житомир та ще чотири міста і 13 районів області – у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. З 9 листопада «червоною» стане вся область.

Коронавірусні рекорди та «червона» зона трохи налякали житомирян: дехто носить захисну маску навіть на вулиці, а деякі водії маршруток почали слідкувати за кількістю пасажирів у салоні, намагаючись не брати «зайвих».

Адміністрації багатьох закладів громадського харчування почали знову ретельніше контролювати дотримання протиепідемічних заходів і з оголошень закликають відвідувачів утримувати дистанцію й одягати маски. Деякі змінили формат роботи, інші – взагалі зачинилися.

На пішохідній Михайлівській, де містяни полюбляють смакувати ранковою кавою та обідати, більшість кафе працюють у «режимі магазину» або «на виніс». Проте у деяких закладах з табличкою «працюємо в режимі магазину» можна помітити відвідувачів за столиками, а в деяких – кардинально навпаки: замовлення виносять аж за територію закладу. Є кафе, де просять дзвонити у домофон чи дзвінок. А є й такі, що заманливими вивісками запрошують гостей до зали.

В окремих кафе ще працюють літні майданчики, є такі, біля яких виставляють обігрівачі.

Оскільки в закладах почали ретельніше слідкувати за кількістю відвідувачів, на вулиці під деякими утворюються черги.

До слова, на дверях багатьох магазинів розвішені оголошення про пошук продавців.

У місті продовжують працювати салони краси, перукарні, спортзали тощо. Однак адміністрації закладів запроваджують додаткові заходи протиепідемічної безпеки. Зокрема, в спортзали просять приходити з власним рушником і мати маску й антисептик.

У будівлях органів місцевого самоврядування – також обмеження: вхід в міську та обласну ради стороннім заборонений.

Що було написано в оголошеннях на дверях житомирських закладів 18 березня 2020 року, дивіться тут

Як житомирян попереджали про обмеження в роботі аптек і магазинів, дивіться у фоторепортажі від 23 березня 2020 року

У березні 2020 року житомирські підприємці були готові возити клієнтам продукти, каву, сумочки, лотереї і саджанці. Оголошення про дистанційну роботу закладів – у фоторепортажі від 30 березня 2020 року

Нагадаємо, власники житомирських закладів харчування повідомляють, що поліція складає протоколи на тих, хто працює, за порушення карантинних обмежень. Хоча рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 30 жовтня 2020 року працювати барам кафе та ресторанам не забороняє, більш того – заклади громадського харчування в переліку заборон, які діятимуть до 31 грудня 2020 року, взагалі не згадуються. А на засіданні міськвиконкому мер Сергій Сухомлин говорив, що заклади харчування можуть працювати до 22:00 і з максимальними обмеженнями за кількістю відвідувачів в перерахунку на метри квадратні на людину і міська влада буде це контролювати.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин "червона" зона оголошення Михайлівська кафе магазин  
Матеріали по темі