Політика

​Від мандатів відмовились двоє новообраних депутатів обласної ради та двоє Житомирської міської ради

12 November 2020, 10:05

Станом на ранок 12 листопада четверо новообраних депутатів відмовились від мандатів: двоє в обласній раді та двоє в Житомирській міській раді.

Про це Житомир.info розповіли в обласній та міській ТВК.

«У нас написали заяви на відмову двоє обраних депутатів обласної ради: Анжеліка Лабунська, замість неї буде депутатом Микола Григорович та Неля Ковалюк, замість неї буде Алла Мусевич», – розповів голова обласної ТВК Євгеній Лех.

Анжеліка Лабунська балотувалась від партії ВО «Батьківщина» і є депутаткою Верховної ради України. На її місце в облраду проходить чинний депутат ради Микола Григорович.

Неля Ковалюк, заступник директора КУ «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю» балотувалась від партії «Пропозиція», також була обрана депутаткою Житомирської міської ради і відмовилась від депутатського крісла в облраді на користь міської ради.

Її місце у списку депутатів облради від «Пропозиції» займе Алла Мусевич, адвокатка з Бердичева.

Список новообраних депутатів Житомирської міської ради покинули Сергій Сухомлин, який обраний Житомирським міським головою, балотувався від партії «Пропозиція» та Володимир Кропивницький від партії «Сила і честь».

Володимир Кропивницький є чинним депутатом обласної ради і за результатами виборів також проходить до облради. Зазначимо, що депутатом міської ради також обрано і дружину Володимира Кропивницького Людмилу Кропивницьку.

«Володимир Кропивницький обрав обласну раду, а його дружина Людмила Кропивницька вже буде у міській. Ми поки приймаємо заяви про відмови, а потім будемо визначати, хто проходить в раду замість тих, які відмовились від мандатів», – каже голова міської ТВК Оксана Плис.

Депутати, які одночасно обрані до різних рад, до кінця листопада мають визначитися, в якій раді вони будуть депутатами.

Нагадаємо, у Житомирі явка виборців на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року становила 28,8%.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами місцевих виборів, які проходили 25 жовтня 2020 року, до Житомирської обласної ради проходять 9 партій, найбільша фракція буде в «Слуги народу». До житомирської міської ради проходять 6 партій. Список новообраних депутатів дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутати обласна рада міська рада заява  
Матеріали по темі