Влада

Заступник голови Житомирської ОДА в прямому ефірі розповів, як важко хворів на коронавірус

7 December 2020, 11:31

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський майже місяць хворів на коронавірус, був у лікарні й лише два тижні тому вийшов на роботу.

Про це сам Градівський розповів 7 грудня під час онлайн-брифінгу в ОДА.

«Хочу вас поінформувати про власний досвід боротьби з хворобою COVID-19. На власному прикладі я дознався, наскільки це страшна хвороба, два тижні назад вийшов на роботу, близько місяця хворів, знаходився в нашій лікарні №1, інфекційне відділення. Хочу подякувати нашим лікарям за ту роботу, яку вони проводили, за те, що в такий непростий час вони її здійснюють і знаходять сили і можливості лікувати наших хворих. Хочу подякувати не лише лікарям, а й медсестрам, всім тим, хто займається приготуванням їжі, санітарам і всім іншим», - сказав Віктор Градівський.

Він також запевнив, що лікування в житомирській комунальній лікарні №1 було безкоштовним.

«Зі свого досвіду можу сказати, що лікарня була повністю всім забезпечена. Всі, хто лежав зі мною в палаті, поруч в палатах (отримували) повністю все лікування по протоколу, все було забезпечене державою», - наголосив заступник голови ОДА.

Градівський зазначив, що коронавірус – це дійсно страшна хвороба, яка не лише шкодить організму, але й викликає автоімунні процеси, коли організм людини виробляє антитіла, які його ж і атакують.

«Це впливає не лише на легені, а й на серце, на нервову систему, на інше. І, на жаль, дуже багато людей самостійно не можуть справитися. У кого пройшло легко – це дуже добре, але я особисто сам би не справився. Двостороннє запалення легень утворилося буквально за шість днів, при тому що ви лежите з температурою 37-37,5, а у вас вже двостороннє запалення легень, ще пару днів і був би смертельний фінал. Одужати з цього процесу дуже не просто, якщо хтось думає, що це звичайне запалення легень, то це не так. Мені 37 років і в минулу суботу мені вперше (після хвороби) перестало боліти серце, бо неможливо було ні нагнутися, ні сісти нормально, просто вдихнути повітря на повні груди ви не можете після того, як вас виписали з лікарні і пройшло три тижні», – розповів Віктор Градівський.

Він також поділився припущенням щодо джерела зараження коронавірусом.

«Я і мої знайомі проаналізувавши ситуацію зрозуміли, що зараження отримали від людей, які легко переносять (цю хворобу) і не дотримуються правил карантину. Вони приходять на роботу, в них нежить чи ще якісь легкі симптоми, або навіть знають, що в них COVID, на жаль, є і такі випадки. Вони думають, що нічого страшного не відбувається, але для когось це проходить легко, а для когось це, на жаль, закінчується дуже погано і навіть смертельно», - сказав Віктор Градівський.

Заступник голови ОДА також зауважив, що директор департаменту охорони здоров’я ОДА Микола Суслик теж важко перехворів на коронавірус.

«Ми з ним одночасно хворіли, знаходились в одній лікарні і зараз одночасно одужуємо», - повідомив Градівський.

Нагадаємо, на брифінгу 5 жовтня 2020 року заступник голови ОДА Віктор Градівський повідомив, що в облдержадміністрації на коронавірус захворіли керівники структурних підрозділів, начальники відділів та спеціалісти й тому ОДА переходить в онлайн-режим роботи. 30 жовтня стало відомо, що коронавірус діагностували у чотирьох керівників структурних підрозділів Житомирської ОДА, в тому числі – у Миколи Суслика, начальника УОЗ.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 7 грудня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 32 тис. 318 випадків коронавірусної хвороби, з них за минулу добу, 6 грудня – 351, всього за період пандемії померли 535 осіб, одужали – 22275 пацієнтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Градівський  
Матеріали по темі