Влада

Житомирська облрада оновила проєкт програми соціальної підтримки на 2021 рік: додала учасників АТО/ООС

20 December 2020, 13:17

Житомирська обласна рада внесла зміни до програми соціальної підтримки родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні, додавши учасників АТО/ООС.

Оновлений проєкт рішення сесії оприлюднений на сайті облради 19 грудня.

«На даний час у Житомирській області обліковується 15,5 тис. учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС, 1,6 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни, 376 родин (592 членів сімей) загиблих, померлих військовослужбовців-учасників АТО/ООС та 2 родини Героїв Небесної Сотні», - йдеться в оновленому проєкті програми.

Мету програми доповнили пунктом «забезпечення лікування, санаторно-курортного лікування, медичної реабілітації, стоматологічного та онкологічного лікування учасників АТО/ООС, Революції Гідності, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні».

Зазначено, що лікування та реабілітація буде здійснюватися за кошти державного бюджету. Кількість осіб, що потребують лікування та медичну реабілітацію – 1155, в т.ч. 250 осіб, що потребують стоматологічне лікування.

Нагадаємо, термін реалізації програми – 2021 рік, обсяг фінансування, яке планується з обласного бюджету, не визначений – «у межах фінансових можливостей». Попередній проєкт рішення був оприлюднений 15 грудня.

Як повідомляв Житомир.info, раніше на сесіях обласної ради затверджували щорічні програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО/ООС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада програма АТО ООС соціальна підтримка 
Матеріали по темі