Фоторепортаж

Перед новорічними святами водонапірна вежа у Житомирі перетворилась на артпростір. Фоторепортаж

22 December 2020, 16:20

Рік тому у водонапірній вежі були купи будівельного сміття, залишки старих меблів і обшарпані стіни.

Тут планували провести реконструкцію на яку з бюджету мали виділити 6,5 млн грн,

Проте через відсутність фінансування реконструкцію так і не почали. Втім, небайдужі житомиряни вирішили самотужки навести лад в приміщенні, аби там можна було проводити культурні заходи.Німецька урядова компанія GIZ виділила близько 1 тис. євро матеріалами, обладнанням та інвентарем і завдяки волонтерам у водонапірній вежі прибрали та облаштували артпростір.

“Зараз ми відкрили виставку, де презентували свої роботи 11 житомирських художників. Поки холодно, зима, локдаун, але ми будемо проводити безкоштовні екскурсії, розказуватимемо про вежу та її історію, а вже з весни розпочнемо більш активно розвиватися і приймати митців та інсталяторів, які зголосяться працювати в такій локації. Щодня на цьому тижні з 17.00 до 19.00 ми відкриваємо двері для всіх охочих”, - розповів куратор проєкту Ілля Грицанюк.

Щоб підтримувати подальше функціонування вежі, у майбутньому організатори планують приймати символічні благодійні внески і працюють над створенням брендованої продукції.

Ми зараз працюємо над тим, щоб у “Вежі” був свій мерч. У нас вже є брелки та невеличкі статуетки. Їх можна придбати і 30% з виручки йде на подальше функціонування вежі. Моя думка, як куратора, що мистецтво має бути оплачуваним. Було б добре випрацювати механізм прийому символічних благодійних внесків. Коли люди платять за мистецтво, вони його краще цінують”, - говорить Ілля.

За його словами, вежу з 18 грудня вже відвідали близько 500 осіб. Це при тому, що через карантинні обмеження одночасно тут можуть знаходитися близько 15 людей.

“Ми просимо людей бути в масках і дотримуватися дистанції. У нас є мегафон для екскурсій, тож усі все можуть почути. Приміщення добре вентилюється і по своєму метражу за останніми нормативами може приймати близько 15 осіб”, - розповів Ілля Грицанюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водонапірна вежа виставка  
Матеріали по темі