Фоторепортаж

Замість кафе – магазин-кулінарія, кава з собою та жарти про маски: «локдаунські» оголошення в центрі Житомира. Фоторепортаж

11 January 2021, 15:42

З 8 по 24 січня в Україні запровадили локдаун, за яким по всій території України діють обмеження та заборони. Що і як працювало в Житомирі у перший день локдауну, можна подивитися у нашому сюжеті.

11 січня заклади громадського харчування у місті зачинені або працюють на виніс. У залах більшості закладів стільці перевернуті, а деякі зовсім вивезли меблі.

За нашими спостереженнями, деякі кафе перетворилися на “магазини-кулінарію”: тут тепер можна лише купити, але їсти в залі заборонено. Підприємці навіть від руки дописали на друкованих оголошеннях номер КВЕДу.

Дехто облаштував під своїм закладом “літній” варіант - високі столики на відстані 1,5 - 2 метри і встановив спеціальну лампу для того, щоб відвідувачі могли перекусити на відкритому повітрі. Меню вивішують прямо на вулиці, щоб клієнти навіть не заходили у заклад. З початком обіднього часу у заклади громадського харчування та кави на виніс починають утворюватися черги - люди чекають своїх замовлень. Більшість, не зважаючи на похолодання, їдять і п’ють прямо на вулиці. Дехто жартома просить своїх знайомих “зайняти місце під ялинкою на Михайлівській”.

Більшість закладів та установ вивісили таблички, у яких пояснюють свої правила роботи та пропонують знижки на самовивіз, безкоштовну і доставку, а також доставку за гроші. Дехто жартує та пише, що без маски можна, але, як виявляється з кінця тексту, можна тільки на вулиці.

Разом з тим, не всі повідомили своїх клієнтів про припинення роботи. Багато хто з покупців лишається розчарованим - прийшовши до магазину, він бачить зачинені ролети і жодних оголошень чи номерів телефону, за якими можна звернутися. Ба більше, деякі підприємці не прибрали оголошення про роботу, але відвідувачів “вітають” опущені ролети.

Оголошеннями на дверях “просять” не створювати черги або стояти у черзі на вулиці, тримати дистанцію, вдягати маски та звертатися за консультацією чи по замовлення за номерами телефону.

Деякі заклади замовляють яскраві вивіски для привернення уваги, а інші підприємці тимчасово не працюють.

Що було написано в оголошеннях на дверях житомирських закладів 18 березня 2020 року, дивіться тут

Як житомирян попереджали про обмеження в роботі аптек і магазинів, дивіться у фоторепортажі від 23 березня 2020 року

У березні 2020 року житомирські підприємці були готові возити клієнтам продукти, каву, сумочки, лотереї і саджанці. Оголошення про дистанційну роботу закладів – у фоторепортажі від 30 березня 2020 року

З початку листопада 2020 року Житомир та ще чотири міста і 13 районів області були у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 (з листопада 2020 року зонування в Україні не оновлюється). Якими були «карантинні» оголошення про роботу закладів у центрі Житомира під час «червоної» зони, дивіться у фоторепортажі від 6 листопада 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: локдаун карантин оголошення заклад  
Матеріали по темі