Події

Штраф 3400 з конфіскацією цуценяти: суд призначив покарання житомирянці, яка вивісила хаскі з вікна сьомого поверху

18 January 2021, 15:16

Жительці Житомира, яка знущалася над цуценям породи хаскі, схопивши його за ноги і звісивши з вікна 7-го поверху, призначили штраф з конфіскацією собаки.

Про це йдеться у постанові Богунського районного суду м. Житомира, ухваленій 12 січня 2021 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 14 січня.

«27.10.2020 о 13 год. в АДРЕСА_2 ОСОБА_1 жорстоко поводилася з собакою, а саме тримаючи за лапи перекинула її через вікно, яке знаходилось на сьомому поверсі вказаного будинку», – йдеться у постанові.

Зазначено, що в судове засідання жінка не з`явилася, хоча належним чином була повідомлена про час та місце розгляду справи, про причини неявки вона не повідомила.

«Суд визнає причини неявки ОСОБА_1 у судове засідання неповажними і розцінює її неявку як затягування строків розгляду справи, у зв`язку з цим суд розглядає справу у її відсутність», – вказано у матеріалах суду.

Згідно з довідкою з ветлікарні, яка була долучена до матеріалів справи, у цуценяти на кличку Віккі були виявлені «множинні забої по тілу, гематоми, розтяг і надриви зв`язок задніх кінцівок, розтяг зв`язок. В районі ребер та грудної кістки, зап’ястних суглобів множинні ущільнення. Психологічний і неврологічний стан цуценя відповідає глибокому стресу і потребує подальшого контролю і реабілітації в умовах стаціонару».

З огляду на наведене, суд прийшов до висновку, що в діях жінки вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.89 ч.1 КУпАП (жорстоке поводження з твариною).

Тож суд постановив «ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 89 ч.1 КУпАП та застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 (три тисячі чотириста) грн, з конфіскацією цуценяти породи Сибірська Хаскі, кличка Віккі».

Також на користь держави з жінки стягнули судовий збір в сумі 420,40 грн.

Постанова може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду Житомирської області через Богунський районний суд м. Житомира протягом 10 днів з дня її винесення.

Нагадаємо, 27 жовтня 2020 року користувачі соцмережі опублікували відео, на якому видно, як жінка схопила собаку за задні лапи, виставила його у вікно головою вниз і трусить, а тварина голосно скавчить. Інцидент стався на 7-му поверсі гуртожитку, що на вулиці Князів Острозьких, 93. На відео відреагували волонтери, вони приїхали на місце, дізналися номер квартири та викликали поліцію. У хаскі діагностували забої, результати передали поліції. Зазначалося, що знущання над цуценям 31-річній житомирянці загрожує штраф або обмеження волі. Станом на 10 грудня хаскі на ім’я Віккі перебувала у волонтерів, адже проходила курс лікування. У щеняти виявили кліщову інфекцію, рахіт, вивихи суглобів. Тварину вилікували, волонтери розповідали, що цуценя дружелюбне та грайливе.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес хаскі цуценя знущання тварина суд постанова  
Матеріали по темі