Здоров'я

​Чи будуть житомиряни вакцинуватися від коронавірусу. Опитування

29 January 2021, 17:21

У лютому українців почнуть вакцинувати від COVID-19. Про це заявили в уряді та очікують на перші поставки вакцин від міжнародної ініціативи COVAX, яку надають Україні безоплатно, та препарати китайської компанії Sinovac, які закупили за бюджетні кошти.

За останнім опитуванням соціологічної групи Рейтинг, 52% українців не готові вакцинуватись від коронавірусу, навіть безкоштовно.

Ми поцікавилися думкою житомирян та запитали у них, як ставляться до вакцинації від коронавірусу, купуватимуть вакцину самостійно або ж чекатимуть безкоштовну?

«Так, але не українського виробництва і не російського. Ми завжди дитині купуємо бельгійські вакцини. Взагалі за вакцинацію, я не бачу іншого шляху, як позбутися від цього. Так було завжди. До того, як винайшли вакцину, скільки було епідемій? Безкоштовно - ні, будемо купувати, але тільки західну», - відповідає Ганна.

«Не будемо проводити ніяку вакцинацію ні собі, ні дітям, тому що це все для того, щоб вас вбити. Вакцина - це що таке? Вам ввели теж саме, той же коронавірус, а організм поборов чи не поборов. Ось і все, не поборить», - вважає Наталія.


«З’явиться, тоді буде видно, а поки що не готові сказати», - ділиться Богдан.

«В залежності від якості, яке тестування воно пройде лабораторно. Якщо дійсно будуть гарні показники, то чому б і ні, а якщо будуть сумніви та негативні наслідки, то ні», - додає Оксана.

«Ми думаємо, що це афера, тому що вакцинуватися зараз - для чого? Коли я знаю, що у деяких закладах вже перевірили на наявність імуноглобулінів сто відсотків людей. В одних більшість вже має антитіла, в деяких всі поголовно мають антитіла, тобто ми вже вакциновані, природним шляхом імунізовані», - розповідає Ганна.

«Ні, не буду. Не довіряю вакцинації взагалі. У нас в Україні дуже маленький відсоток, що вона буде якісна. Тим більше чула таку думку, що потрібно як мінімум два роки, щоб вона тестувалася, а тут вже одразу її зробили й пропонують, дуже так рано», - ділиться Юлія.

«Якщо вакцина буде російська, то ні, а якщо європейської якості, то звісно так. Якщо ціна буде справедливою, то, можливо, і куплю, а якщо буде захмарна ціна, то ні», - каже Михайло.

«Я не планую, моє таке рішення», - говорить Валентин.

Нагадаємо, за добу COVID-19 підтвердили у 165 жителів Житомирської області, від ускладнень померли четверо пацієнтів.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2020 року в уряді повідомили, що планують до кінця 2021 року вакцинувати від коронавірусу 50% населення України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі