Влада

​Мати загиблого військового стала радницею голови Житомирської обласної ради

1 February 2021, 15:23

Голова ГО "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" Олена Максименко, син якої загинув в зоні АТО, стала радницею голови Житомирської обласної ради Володимира Федоренка.

Про це голова обласної ради 1 лютого написав на своїй сторінці у соціальній мережі.

«Голова ГО "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" Олена Максименко мій новий радник. Щиро вітаю пані Олену та дякую, що прийняли пропозицію! Про проблеми, з якими стикаються матері та дружини загиблих бійців пані Олена знає, на жаль, з власного досвіду, адже й сама втратила сина.Разом ми будемо піклуватись про всі родини наших полеглих Героїв. Вони в жодному разі не повинні залишатися з проблемами сам на сам. Першим спільним проєктом стане соціальна програма "Спаси маму Героя". Кожна жінка пройде безкоштовне обстеження з метою скринінгу онкологічних захворювань. Особисто переговорю з головами всіх громад Житомирщини, щоб організувати підвіз до медичних закладів. Увага до родин загиблих військових має бути в пріоритеті! Разом з Оленою Максименко ми започаткували гарну тенденцію щомісячних зустрічей, в онлайн-режимі я на зв’язку постійно, тому буду тримати всі питання, які стосуються мам і дружин наших Героїв на особистому контролі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у зоні проведення антитерористичної операції 18 квітня 2016 року на міні підірвався військовий Вадим Жордочкин, який родом з Житомирської області, син Олени Максименко. 14 квітня 2018 року в м. Малин до другої річниці загибелі розвідника 54 ОРБ Вадима Жордочкіна була відкрита пам’ятна дошка.

Як повідомляв Житомир.info, волонтерка Юлія Толмачова ініціювала проєкт «Ми. Мами. Сильні» і разом з двома мамами Оленою Максименко та Лілією Ільницькою представила фотовиставку із 12 портретів житомирянок, які втратили своїх синів під час війни на Донбасі, презентували 23 лютого 2020 року у центрі Праги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: радник голова обласна рада Федоренко Максименко  
Матеріали по темі