Події

​Слідча податкової міліції у Житомирській області привласнила майже пів мільйона гривень, вилучених під час обшуку в директора фірми

9 February 2021, 16:13

Служба безпеки України викрила старшу слідчу в особливо важливих справах податкової міліції ГУ Державної фіскальної служби у Житомирській області на привласненні речових доказів у кримінальному проваджені.

Про це 9 лютого повідомила пресгрупа управління СБУ в Житомирській області.

«За попередньою версією слідства, посадовиця проводила досудове розслідування за фактом ухилення від сплати великих сум податків декількома підприємствами деревообробної сфери. Під час обшуків у виробничих приміщеннях та офісах фігурантів податківці вилучили, зокрема, готівку у різній валюті на загальну суму понад 450 тисяч у гривневому еквіваленті. Встановлено, що старша слідча податкової міліції наклала арешт на вилучені гроші, проте не надала їм правового статусу, як речових доказів, і не приєднала до матеріалів провадження», - йдеться у повідомленні.

Наразі посадовиці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо її відсторонення від займаної посади і обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

«Документування протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Хмельницький, під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури», - уточнили в СБУ.

За інформацією пресслужби Житомирської обласної прокуратури, 8 лютого посадовиці повідомлено про підозру.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури 08.02.2021 колишній старшій слідчій податкової адміністрації повідомлено про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України). Санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна», - повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, за результатом санкціонованого обшуку, проведеного у помешканні фігуранта справи – директора приватного товариства, вилучено значну суму грошових коштів, зокрема, у гривнях, доларах США, Євро, злотих, фунтах та форинтах. Однак, старша слідча з особливо важливих справ Державної податкової адміністрації в області (тепер ГУ ДФС в області), у порушення чинного законодавства, не забезпечила відповідне зберігання речового доказу, натомість привласнила усю суму, що в гривневому еквіваленті становить 457 тис грн, використавши на власний розсуд.

«З метою приховання неправомірних дій, полковник податкової склала відповідні документи про те, що вилучені кошти нібито зберігаються у скриньці одного з банківських відділень. Фінансову оборудку старшої слідчої викрито обласною прокуратурою спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ в області», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 8 червня 2016 року у Житомирі затримали поліцейських, які вкрали з місця ДТП десятки тисяч гривень. За кілька днів поліцейських, які привласнили кошти потерпілих, посадили під домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова міліція привласнення речовий доказ обшук ДФС  
Матеріали по темі