Події

​У Житомирі суд розглядає справу підлітків, які за одну ніч пошкодили могилу військового та побили перехожого на Польовій

22 February 2021, 15:54

У січні 2021 Корольовський райсуд Житомира розглядав справи про адміністративні правопорушення, вчинені студентом ВПТУ №15, 2004 року народження, на Польовій у Житомирі в ніч на 12 грудня 2020 року: юнак розпивав спиртні напої на вулиці, потім у компанії друзів «відпочивали» на військовому кладовищі, де один з них навмисно пошкодив могилу військового. Після цього пригоди не завершилися: біля магазину троє товаришів побили перехожого, у якого випрошували гроші.

Під час вивчення матеріалів справи про адміністративні правопорушення (ст. 173 КУпАП – дрібне хуліганство, ст. 178 ч. 1 – розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях) суд виявив наявність ознак кримінального правопорушення, за яке передбачена кримінальна відповідальність, тож постановив матеріали справи направити прокурору Житомирської місцевої прокуратури для прийняття відповідного рішення.

Про це йдеться у постановах від 25 січня 2021, оприлюднених в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зокрема зазначається, що ввечері 11 грудня 2020 підліток (2004 року народження) купив у магазині і випив алкогольний напій «Рево», після чого разом з компанією товаришів (2005 р.н., 2006 р.н. та 2007 р.н.) пішов на військове кладовище, де навмисно пошкодили одну з могил. Пізніше компанія пішла до магазину «М’ясник», де запримітила незнайомого чоловіка, у якого хлопці попросили гроші. Отримавши відмову, підлітки почали бити перехожого. Чоловік віддав нападникам 50 гривень та ліхтарик, проте підлітків це не влаштувало і вони продовжили наносити удари, допоки бійку не розборонили троє невідомих чоловіків. На місце події викликали поліцію.

У суді юнак, якого притягували до адмінвідповідальності, відмовився давати будь-які пояснення.

У матеріалах суду також зазначається, що відносно батьків двох інших неповнолітніх складені адміністративні протоколи за дрібне хуліганство та розпиття алкоголю їхніми дітьми.

Нагадаємо, в ніч з п’ятниці на суботу, 12 грудня 2020, на військовому кладовищі в Житомирі 15-річний підліток розбив скульптуру янгола на одній з могил.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2020 року поліція розшукувала злодіїв, які на Смолянському кладовищі викрали мармурові скульптури. Згодом Міський інформаційний центр опублікував запис камер відеонагляду, встановлених на кладовищі, на яких ввечері 16 липня невідомий чоловік зірвав два янголи з могили військового, вклав їх до пакета та покинув територію цвинтаря. Завдяки запису з камери відеоспостереження вандала – жителя Житомира, 1983 року народження, вдалося оперативно розшукати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військове кладовище могила бійка побиття підліток неповнолітній Польова  
Матеріали по темі