Політика

​Ветерани російсько-української війни звинувачують газету «Житомирщина» в антиукраїнських статтях

25 February 2021, 14:03

25 лютого десяток учасників російсько-української війни прийшли до редакції газети «Житомирщина». За словами чоловіків, видання розміщує відверто антиукраїнські статті, в яких називає Революцію гідності державним переворотом. Це обурило людей і вони прийшли, щоб поспілкуватись з головним редактором газети.

Після спілкування працівники газети викликали на місце події правоохоронців, а ветерани планують звернутись із заявою до Служби безпеки України.

«Найбільше мене обурило те, що ця газета не визнає Революції гідності, як революції, а називає її державним переворотом. Злочини Януковича беруться в лапки. Вони не сприймають Закону України, який прийняли буквально на днях щодо подій Революції Гідності і вшанування Героїв Небесної сотні, більшу третину загиблих Героїв вони називають померлими від різних обставин пізніше, не визнаючи того, що вони загинули в боротьбі за Україну. І складається враження, що вони досі визнають Януковича своїм героєм. Бо злочинець Янукович написано в лапках, Герої майдану написано в лапках. І акцентується на тому, що 18% населення України вважає Революцію гідності державним переворотом і ще 20%, які не мають своєї думки, або ж сумніваються», - каже житомирянин Василь Піддубний.


«Є статті, які паплюжать пам’ять Героїв Небесної сотні, учасників російсько-української війни. Я зробив фото і виставив його у фейсбуці. А сьогодні ми вирішили прийти і запитати, чи дійсно це так. Відео нашого спілкування є на моїй сторінці в фейсбук. Головний редактор Павлов сказав, що багато людей вважає, що це був державний переворот. На камеру всі співробітниці цієї газети також сказали, що це був державний переворот. Ми зараз йдемо писати заяву в Службу безпеки України, щоб вони відреагували, будемо писати заяву на керівництво Житомирської обласної ради, щоб діяльність цієї газети отримала оцінку. Щоб їм ліквідували оренду приміщення і щоб СБУ розібралась із цими українофобами. Ми не дозволимо нікому паплюжити честь, пам’ять і гідність Героїв, які віддали життя за незалежність України. У ворогів немає статі, у ворогів немає віку. Ворог один. І якщо сьогодні є колаборанти, які працюють в інтересах московії, то ми зробимо все можливе, щоб їх діяльність припинити», - сказав житомирянин Михайло Сліпченко.



Фото статті в газеті "Житомирщина", яка викликала обурення

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 10 січня 2019 року, Житомирська область була серед лідерів по кількості роздержавлених друкованих ЗМІ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирщина газета стаття Майдан Небесна сотня революція  
Матеріали по темі