Політика

​Арсеній Пушкаренко: Цього року в Олевську розпочнуть реконструкцію старого стадіону «Колос»

2 March 2021, 16:17

Майже 5 років в Олевську гостро стоїть питання реконструкції стадіону «Колос». Його понад десять років не ремонтували, а місцевим командам доводиться грати та приймати матчі на старому полі, де окрім воріт нічого немає.

У 2021 році на цьому місці почнуть будувати новий стадіон в рамках проекту «Велике будівництво». Про це повідомив народний депутат України Арсеній Пушкаренко, до якого за допомогою звернулися місцеві мешканці.

«Не зрозуміло чи це поле, чи це озеро. Бачимо руїни, тому цього року ми спільно з обласної державною адміністрацією, ми спільно з ОТГ розпочинаємо реконструкцію, хоча реконструкція це, мабуть, неправильне слово, будівництво стадіону, тому що сьогодні тут немає нічого. Думаю, що максимум у 2022 році тут буде новий сучасний стадіон з гарним полем, з гарним освітленням, з табло, трибунами, роздягальнями, де буде грати команда і взагалі це буде місце відпочинку усіх містян, дітей та дорослих», - розповідає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.


Нині по реконструкції стадіону виготовлено проектно-кошторисну документацію. Загальна вартість усіх робіт - близько 40 млн грн. Олевська ОТГ також готова співфінансувати цей важливий для громади проект.

«Вже наші спортсмени знаходяться у такому стані не перший рік і наші спортсмени вже готові розглядати будь-які варіанти, які нам запропонують, керівництво обласної державної адміністрації, обласної ради. Будемо винаходити кошти у місцевому бюджеті й фінансувати для того, щоб молодь отримала сучасний стадіон, і ми вже зверталися неодноразово, тому дякуємо дуже що нас почув Арсеній Михайлович, що нас відвідав й згоден нам допомогти», - каже голова Олевської ОТГ Сергій Лисицький.

Сьогодні в Олевську існує декілька дорослих та дитячих футбольних команд.

«Наша громада в області два роки поспіль займає призові місця в конкурсі «Краща спортивна громада». Дванадцять команд грають в першості серед дорослих, три команди дитячі грають на область, дві дорослі команди грають на область і потреби в зайнятості спортом у на дуже великі», - говорить голова фізкультурного товариства «Колос» Володимир Рабош.

В рамках проєкту передбачено будівництво сучасної критої трибуни на 1200 місць. Окрім основного футбольного поля зі штучним покриттям, також планують побудувати мініфутбольний та волейбольний майданчики для тренувань та сучасні бігові доріжки.

«Стоїть взагалі питання побудувати його за рік. При цьому бюджеті, на жаль, і тих можливостях при бюджеті у 40 млн, ми його не побудуємо. Будемо намагатимемося зменшити проектно-кошторисну документацію, тоді з’являється можливість побудувати за рік. Якщо не вдасться, то побудуємо за два роки, а у 2022 вже здамо», - розповідає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон Олевськ Колос Пушкаренко  
Матеріали по темі