Економіка

​Департамент Житомирської ОДА, аби не виконувати рішення АМКУ, провів нові тендери на ремонт доріг, але зі старими переможцями

11 March 2021, 12:24

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації провів нові тендери з реконструкції автомобільних доріг Михайлівка – Филинці та Шепетівка – Бердичів на загальну суму 125,3 млн грн. Нові тендери провели попри рішення Антимонопольного комітету щодо попередніх тендерів, у яких мали б визнати переможцем ТОВ “Урарту”.

Як в січні 2021 повідомляв Житомир.info, департамент Житомирської ОДА “передумав” проводити закупівлю ремонту дороги Михайлівка – Филинці за 103 млн грн після того, як АМКУ задовольнив скаргу виробничо-комерційної фірми “Урарту” та зобов'язав замовника скасувати рішення про визначення переможцем ТОВ "Будстандарт ЛТД" та визначити переможцем "Урарту". 25 січня в обґрунтуванні відміни тендеру замовник зазначив, що закупівля відміняється у зв'язку з неможливістю усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства у сфері публічних закупівель, а саме: при формуванні технічної документації до закупівлі було допущено технічну помилку у частині кошторисної документації при обробленні очікуваної вартості предмета закупівлі.

Через три дні департамент ОДА оголосив новий тендер, цього разу очікувана вартість закупівлі зменшилась на 41 тис. грн.

Участь у тендері на реконструкцію ділянки 0+000 – км 8+780 взяло чотири фірми: виробничо-комерційна фірма “Урарту”, ТОВ “Будстандарт ЛТД”, ПрАТ “Хмельницьке ШБУ №56” та ТОВ “Ростдорстрой”.

У ході торгів 25 лютого виробничо-комерційна фірма “Урарту” запропонувала найнижчу цінову пропозицію - 92 млн грн. Однак пропозицію фірми знову відхилили, оскільки у наданій учасником інформації на підтвердження відповідності тендерної пропозиції вимогам, визначеним у ст. 17 ЗУ “Про публічні закупівлі” встановлено невідповідність пунктів.

Також відхилили пропозиції ще двох фірм: ПрАТ “Хмельницьке ШБУ №56” та ТОВ “Ростдорстрой”.

Натомість переможцем обрали ТОВ “Будстандарт ЛТД”, цінова пропозиція якого в порівнянні з першим тендером зросла на 5 млн, тепер вона становить 98,5 млн грн.

9 березня 2021 департамент ОДА оголосив намір підписати договір з ТОВ “Будстандарт ЛТД”.

За даними “Прозорро”, ТОВ “Будстандарт ЛТД” з 2020 року отримало держзамовлень на 635 млн грн, із яких 549 млн грн від департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Зареєстроване ТОВ «Будстандарт ЛТД» в лютому 2018 року в Києві. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал – 100 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Валерійович Лапко.

25 січня 2021 департамент ОДА відмінив ще один тендер: реконструкція дороги Шепетівка – Бердичів за 30 млн грн. Відхиливши пропозицію ТОВ “Урарту”, перемогу у торгах отримало ТОВ “Міттел”, запропонувавши цінову пропозицію у 26,7 млн грн. “Урарту” знову ж подало скаргу до АМКУ, яку комітет задовольнив та зобов'язав замовника скасувати рішення про визначення переможцем ТОВ "Міттел", натомість визначити переможцем "Урарту". 25 січня департамент відмінив тендер, зазначивши, що при формуванні технічного завдання були невірно застосовані числові норми кошторисної документації.

Через три дні департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив новий тендер на реконструкцію дороги Шепетівка – Бердичів. Очікувана вартість закупівлі знизилася на 15 тис. грн.

Участь у торгах на реконструкцію ділянки км 5+200 – км 8+800 взяло три фірми: виробничо-комерційна фірма “Урарту”, ТОВ “Міттел”, ПрАТ “Хмельницьке ШБУ №56”.

У ході торгів 1 березня 2021 року виробничо-комерційна фірма “Урарту” знову запропонувала найнижчу цінову пропозицію - 23,2 млн грн. Однак пропозицію фірми відхилили.

10 березня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА опублікували намір підписати договір з ТОВ “Мітттел”.

ТОВ «Міттел» (до 2 квітня 2020 року фірма називалась ТОВ “БК “ЕСЮ Україна”) засноване в січні 2016 року. Зареєстрована фірма в Києві по вулиці Юрія Іллєнка, 83-д. Спеціалізується ТОВ «Міттел» на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал – 1 тис. грн. Власником фірми є Вахнін Євген Миколайович.

За даними “Прозорро”, ТОВ “Міттел” з 2020 року отримало держзамовлень на 266 млн грн, із яких 191 млн грн від департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Виробничо-комерційна фірма “Урарту” зареєстрована в Житомирській області, місто Баранівка. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власником фірми є Армен Азатович Сароян.

Нагадаємо, у червні 2020 року Житомир.info вже писав про те, як київська фірма ТОВ «Будстандарт ЛТД» з листопада 2019 року почала вигравати тендери на ремонт доріг у Житомирській області, тоді загальна вартість робіт становила понад 250 млн грн. З весни 2020 року ТОВ «Будстандарт ЛТД» почало активно брати участь у тендерах з ремонту доріг у ще одній області – Черкаській. Ексголова Черкаської ОДА Роман Боднар (очолював Черкаську ОДА з початку листопада 2019 року по 26 серпня 2020 року) та голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у 2017-2018 роках працювали в СБУ у Донецькій та Луганській областях. А 26 вересня 2019 року Роман Боднар подавав декларацію кандидата на посаду заступника голови Житомирської облдержадміністрації, яку на той час вже очолював Віталій Бунечко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДРР дорога тендер АМКУ Міттел Будстандарт ЛТД Урарту  
Матеріали по темі