Місто

У Житомирі власники 14 МАФів мають самостійно прибрати свої споруди, інакше їх демонтують комунальники

17 March 2021, 15:37

На засіданні виконавчого комітету 17 березня затвердили перелік тимчасових споруд, які підлягають демонтажу. У цьому переліку є споруди, які розташовані поблизу Торгового центру на майдані Житній ринок, а також кіоски в житомирському гідропарку. За словами директора департаменту містобудування та земельних відносин Ігоря Блажиєвського, у власників немає дозвільних документів на розміщення МАФів.

«Просимо затвердити перелік тимчасових споруд, самовільно розміщених на території міста за відсутністю на даний час діючого паспорту прив’язки, затвердити перелік спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, самовільно розміщених на території міста Житомира за відсутності на даний час діючого дозволу. Є ряд самовільних тимчасових споруд у гідропарку», – розповів під час засідання Ігор Блажиєвський.


Перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська пояснила, що ці споруди не до кінця можна вважати самовільно встановленими, бо в гідропарку, наприклад, підприємці заключали договори на сезонну торгівлю. Втім, на місці точок сезонної торгівлі з’явилась МАФи.

«Це споруди, які були поставлені на підставі договору між КП «Парк» і суб’єктами господарювання, однак треба розуміти, що ці об’єкти не підпадають під розуміння сезонної торгівлі, як тимчасової торгівлі. Ми розуміємо, що це вони більше відносяться до малих архітектурних форм. Саме тому вони і потрапили в це рішення виконавчого комітету», – пояснила Світлана Ольшанська.

Після того, як рішення виконавчого комітету підпише міський голова, КП «Інспекція з благоустрою» надішле приписи власникам споруд, щоб ті демонтували їх самостійно протягом кількох днів. У випадку, якщо власники не приберуть кіоски, то комунальники демонтують їх за допомогою спецтехніки.

Нагадаємо, 1 березня 2021 року на сайті Житомирської міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому про демонтаж 14 самовільно встановлених кіосків на Житньому ринку та в гідропарку.

Куди в Житомирі діваються демонтовані МАФи, дивіться у фоторепортажі від 12 грудня 2019 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МАФ кіоск демонтаж виконком Блажиєвський  
Матеріали по темі