Фоторепортаж

​Куди діваються демонтовані у Житомирі МАФи. Фоторепортаж

12 December 2019, 13:39

Упродовж 2019 року міськвиконком двічі приймав рішення про демонтаж банерів та інших конструкцій зовнішньої реклами. Загалом, інспекція з благоустрою повинна була за рік демонтувати 70 таких об’єктів. Окрім того, у травні 2019 було прийняте рішення про демонтаж 5 незаконних МАФів.

Про «долю» демонтованих кіосків Житомир.info вирішив поцікавитися у комунального підприємства «Інспекція з благоустрою Житомира».

У інспекції розповіли, що після демонтажу МАФи та інші конструкції опечатуються та зберігаються під охороною на базі «Зеленбуду» чи «Коменерго» мінімум пів року. Власників шукають через газету, сайт та поліцію.

«Буває, що власники знаходяться через рік, сплачують всі витрати на демонтаж та зберігання, після чого забирають конструкції. Але переважна більшість кіосків вже під час демонтажу у поганому стані, тож власники або не знаходяться, або приходять, тільки щоб забрати свої речі, що лишилися всередині», - кажуть в інспекції з благоустрою.

Наприкінці листопада розібрали майже всі МАФи, які зберігалися на базі «Зеленбуду», тож зараз там лише торгівельні конструкції, які знаходяться на балансі КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира». Їх відремонтують та будуть використовувати. Тут залишився один демонтований МАФ, білборд та кілька бетонних конструкцій.

На базі «Коменерго» зараз знаходиться два нещодавно демонтованих кіоски.

Після короткої екскурсії Житомир.info запросили ще й подивитися, як відбувається демонтаж бетонної конструкції – основи білборду на проспекті Миру, чим саме в цей час були зайняті працівники інспекції.

Нагадаємо, 1 жовтня міськвиконком прийняв рішення про демонтаж 37 конструкцій зовнішньої реклами, розміщених у Житомирі самовільно або з порушеннями, та доручив інспекції з благоустрою у місячний термін відзвітувати про виконання цього рішення.

Попереднє рішення про демонтаж 33 конструкцій зовнішньої реклами було прийняте на засіданні виконкому 9 січня 2019 року. Перелік адрес можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 на сайті міської ради опублікували проект рішення виконкому про демонтаж 5 незаконних МАФів. Дане рішення було прийняте на засіданні 8 травня 2019.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МАФ кіоск інспекція з благоустрою борд реклама  
Матеріали по темі