Події

​Суд виніс вирок житомирянину, який під час конфлікту на Крошні вистрелив у голову родичу: 6 років ув’язнення

23 March 2021, 16:14

15 лютого 2021 Богунський районний суд Житомира виніс вирок чоловіку, який у грудні 2016 року біля багатоповерхівки на Крошні під час конфлікту з троюрідним братом вистрелив у нього з револьвера.

Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначено, що подія сталася 2 грудня 2016 близько 17.00 поблизу будинку по вулиці Покровській, 127. Під час спілкування по телефону між потерпілим та обвинуваченим виник конфлікт. Чоловіки домовились зустрітися біля будинку, де проживає обвинувачений. Під час зустрічі між чоловіками виникла штовханина, один з них наніс кілька ударів молотком, інший у відповідь – двічі вистрелив з пристрою для відстрілу гумових куль.

«В результаті вказаних злочинних дій ОСОБА_1 спричинив ОСОБА_2 тілесне ушкодження у вигляді рани на обличчі, скалково-вдавленого перелому кісток склепіння черепа, геморогічного забою головного мозку, внутрішньо мозкового крововиливу, дотичного поранення м`яких тканин голови зліва, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень по критерію небезпеки для життя», - йдеться у матеріалах суду.

Обвинувачений свою провину визнав частково, зазначивши, що потерпілий одразу накинувся на нього і кілька разів вдарив по голові молотком. Він намагався уникати ударів та втекти, проте його шарпали за куртку і намагалися повалити на землю, тож він дістав револьвер і з півоберта вистрелив в опонента. Після цього він забрав молоток, як доказ того, що його ним били, і побіг додому змивати кров з обличчя. Потім повернувся у двір, облив водою потерпілого і попросив викликати «швидку». Чоловік наполягав на тому, що не збирався навмисно травмувати свого родича, а револьвер просто завжди лежав у кишені куртки, яку він одягнув перед тим, як вийти з квартири.

Потерпілий же запевняв, що під час штовханини в руках у нього нічого не було, а після пострілу – втратив свідомість – тож нічого не пам’ятає. Проте у обвинуваченого були зафіксовані травми на обличчі та голові, спричинені тупим предметом, а також виявлені сліди крові у під’їзді, куди заходив лише обвинувачений.

У суді потерпілий просив суворо не карати обвинуваченого, оскільки пробачив йому. Разом з тим, обвинувачений щиро розкаявся. Однак суд врахував і те, що обвинувачений був неодноразово судимий, тож вчинив рецидив.

Дослідивши усі матеріали справи суд прийняв рішення про визнання обвинуваченого винним у спричиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження і призначив покарання – 6 років позбавлення волі, а, врахувавши невідбуте покарання за попереднім вироком, визначив остаточне покарання у вигляді 6 років та 3 місяців позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 2 грудня 2016 у Житомирі близько 17.00 на вулиці Крошенській поранили чоловіка. Поліція встановила, що під час конфлікту між двома раніше судимими чоловіками, один з них вистрелив з пристрою для відстрілу гумових куль і попав опоненту в голову. Потерпілий потрапив до реанімації, за кілька днів він вийшов з коми, однак гумову кулю лікарям не вдалося дістати, оскільки це було небезпечно для пацієнта.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суд поранення постріл револьвер стрілянина конфлікт бійка Крошня  
Матеріали по темі