Місто

У Житомирі запрацював сьомий будинок сімейного типу, в родині тепер житимуть два братики і сестричка

13 April 2021, 16:40

У Житомирі запрацював вже сьомий будинок сімейного типу. Сюди на виховання та спільне проживання влаштовано двох братиків та сестричку. Впродовж року родина Бессарабів поповниться й іншими вихованцями.

Про це 13 квітня повідомили на сайті Житомирської міської ради.

«Батьки-вихователі Надія та Руслан мають рідну доньку. Однак, кажуть, давно мріяли подарувати родинний затишок тим дітям, яким його не вистачає. Родина проживатиме в передмісті у чотирьох кімнатній квартирі, яка вже облаштована меблями, побутовою технікою та іншими предметами тривалого вжитку за рахунок місцевого бюджету. У цьому будинку функціонують вже 6 ДБСТ - п’ять житомирських та одна родина з Любара», – йдеться у повідомленні.

Надія та Руслан зібрали документи, пройшли навчання та отримали відповідні рекомендації.

«Мій батько виховувався в інтернаті. З його дитячих спогадів знаю, як цим дітям необхідна любов та турбота. Тому втілилася, можна сказати, моя мрія… », - розповідає пані Надія.

На честь нової сім’ї сьогодні тут з’явилася липова алея: 6 дерев висадили вихованці та батьки-вихователі разом з міським головою. Тепер кожна родина має «своє дерево-щастя».

«Маємо підтримувати сім’ї, що готові дати увагу та любов дітям-сиротам. Адже кожна дитина повинна виховуватися в сім’ї. Впевнений, діти будуть щасливими у цій родині», - каже Сергій Сухомлин.

На сайті мерії зазначають, що рішення про створення нового ДБСТ та влаштування до нього дітей, позбавлених батьківського піклування, виконавчий комітет прийняв 7 квітня цього року. У Житомирі функціонує вже 7 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Перший ДБСТ було створено у Житомирі в жовтні 2006 року.

На сьогодні на обліку служби (правління) у справах дітей перебуває 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, майже 93% дітей влаштовано до сімейних форм виховання.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 року у міській раді інформували, що у Житомирі функціонує 11 прийомних сімей та діє 6 дитячих будинків сімейного типу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБСТ діти сім’я дитина дитина-сирота прийомна сім’я будинок сімейного типу ДБСТ  
Матеріали по темі