Здоров'я

​Скільки, в кого та за якою ціною медичні заклади Житомирської області купували дефібрилятори, електрокардіографи та монітори пацієнта

15 April 2021, 10:52

Уже другий рік Україна живе в умовах пандемії. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що наразі Україна сягнула піку третьої хвилі епідемії COVID-19, бо ситуація почала стабілізуватися. Однак у Житомирській області продовжує діяти червона зона карантинних обмежень: показники не дають змогу вийти із червоного рівня.

Медичні заклади продовжують додатково оснащуватись для боротьби з коронавірусом. Для ефективної боротьби з COVID-19 лікарні мають бути забезпечені всіма необхідними приладами, зокрема моніторами пацієнта, дефібриляторами та електрокардіографами.

Житомир.info промоніторив закупівлі лікарень Житомирщини у поточному році, аби дізнатися, які лікарні придбали цьогоріч за «ковідною» процедурою монітори пацієнта, дефібрилятори та електрокардіографи, у кого та за якою ціною.

Монітор пацієнта

Монітор пацієнта - прилад, який постійно контролює параметри життєдіяльності тяжкохворих пацієнтів. Він значно полегшує спостереження за хворими людьми, які перебувають в реанімації та в палатах інтенсивної терапії.

За даними «Прозорро» кількість моніторів пацієнта на Житомирщині цьогоріч зросла на 36. Придбали їх сім лікарень Житомирської області.

У січні 2021 КНП «Баранівська центральна районна лікарня» Баранівської міської ради закупило у ТОВ «Лайфмедика» один монітор пацієнта мультипараметровий Brightfield Healthcare Osen8000, у складі модуль капнографія EtCO2 датчик EtCO2 за 105,4 тис. грн.

ТОВ «Лайфмедика» зареєстроване в 2016 році в Києві по вулиці Миколи Василенка. Основним видом діяльності фірми є оптова торгівля фармацевтичними товарами, статутний капітал - 10 тис. грн. Власником фірми є Ірина Олексіївна Пархоменко. У поточному році фірма отримала держзамовлень на 2,2 млн грн.

Також у січні КНП «Романівська лікарня» Романівської селищної ради замовило у ТОВ «Здраво» два монітори пацієнта uMEC10 за 104,6 тис. грн (52,3 тис. грн за монітор).

ТОВ «Здраво» засноване в 2006 році зареєстроване в Києві, по вулиці Автозаводська, 54/19. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі фармацевтичними товарами, статутний капітал - 37 тис. 500 грн. Власником фірми є Валерій Аркадійович Лось. У поточному році з ТОВ «Здраво» державні установи підписали договорів на 59,2 млн грн. Youcontrol звертає увагу, що за останні доступні 12 місяців компанія провела 5-10 операцій з так званими «офшорами», визнаними в Україні.

КНП «Коростенська центральна міська лікарня» Коростенської міської ради в лютому замовило у ТОВ «Сінекс» 11 моніторів пацієнта uMEC10 по 52,3 тис. грн та один монітор пацієнта uMEC12 у комплекті (UMEC12-4) за 136,5 тис. грн. Загальна вартість замовлення склала 712 тис. грн.

ТОВ «Сінекс» зареєстроване в 2017 році в Києві по вулиці Дніпровська набережна, 3. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі фармацевтичними товарами, статутний капітал - 50 тис. грн. Власниками фірми є Олександр Васильович Василенко. З початку поточного року фірма отримала держзамовлень на 22,5 млн грн.

У березні відразу декілька медичних закладів закупили монітори пацієнта.

КНП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради замовило у ТОВ «Медична компанія «Емперіка» два комплекти монітори пацієнтіаІМ8В, модуль капнографії EDAN G2 CO2 за 200 тис. грн, тобто вартість одного приладу 100 тис. грн

ТОВ «Медична компанія «Емперіка» засноване в 2016 році в Києві по вулиці Євгена Коновальця. Спеціалізується фірма на неспеціалізованій оптовій торгівлі, статутний капітал - 30 тис. грн. Власником фірми є Лактіонова Анна Юріївна. У поточному році з компанією підписали договорів на 9,1 млн грн. Youcontrol звертає увагу, що за останні доступні 12 місяців компанія провела 5-10 операцій з так званими «офшорами», визнаними в Україні.

КНП «Романівська лікарня» Романівської селищної ради замовило чотири монітори пацієнта uMEC12 у комплекті вартістю 494,6 тис. грн з ТОВ «Аваком».





ТОВ «Аваком» засноване в 2018 році в Києві по вулиці Лугова. Спеціалізується фірма на оптовій фірмі фармацевтичними товарами, статутний капітал - 200 тис. грн. Власниками фірми є Олександр Володимирович Голуб. У поточному році державні установи з фірмою підписали договорів на 28,3 млн грн.

КНП «Любарська лікарня» Любарської селищної ради Житомирської області замовило у ТОВ «Харвінд» 10 моніторів пацієнта CMS5100 на 125,9 тис. грн, тобто вартість одного приладу - 12,6 тис. грн.

ТОВ «Харвінд» засноване в жовтні 2020 року в Києві та зареєстроване за тією ж адресою, що і ТОВ «Здраво». Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі фармацевтичними товарами, статутний капітал - 100 тис. грн. Бенефіціарним власником фірми є Валерій Аркадійович Лось, за сумісництвом власник і ТОВ «Здраво». У поточному році з фірмою підписали договорів на 17,4 млн грн.

КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Новогуйвинської селищної ради уклало угоду з ФОП Дудка Іван Сергійович на 353,9 тис. грн на закупівлю трьох моніторів пацієнта 900Е по 98 тис. грн та трьох капнограф Mainstream ETCO2 по 20 тис. грн.



ФОП Дудка Іван Сергійович зареєстрований в січні 2021 року в Києві по вулиці Карпінського Академіка. Основним видом діяльності є оптова торгівля фармацевтичними товарами. З початку року, фірма підписала чотири договори з лікарями на 442,8 тис. грн.

У квітні КНП «Чуднівська лікарня» Чуднівської міської ради замовило три модульні монітори пацієнтів Q5 по 123.7 тис. грн у ТОВ «Вестмед».

ТОВ «Вестмед» засноване в 2017 році в Києві по вулиці Почайнинська. Спеціалізується фірма на неспеціалізованій оптовій торгівлі, статутний капітал - 50 тис. грн. Бенефіціарним власником фірми є Михайло Васильович Божко. У поточному році з фірмою підписали договорів на 4,1 млн грн.

Дефібрилятори

Дефібрилятор - це прилад, який призначений рятувати життя за допомогою електроімпульсної терапії при порушеннях серцевого ритму.

За даними «Прозорро» кількість дефібриляторів на Житомирщині цьогоріч збільшилася на 32.

КНП «Хорошівська лікарня» Хорошівської селищної ради у січні уклало угоду з ФОП Дараган Вадимом Володимировичем на придбання дефібрилятору-монітору ДКИ-Н-10 «Аксіон-Бел»за 118,6 тис. грн.

ФОП Дараган Вадим Володимирович зареєстрований з 2003 року в Києві по вулиці Тимошенка. Спеціалізується підприємець на діяльності посередників у торгівлі товарами широкого асортименту. Брати участь у закупівлях підприємець почав з 2017 року. У поточному році ФОП підписав договорів на 455,5 тис. грн.

У січні КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради уклало угоду з ТОВ «Медсервісгруп» на придбання 25 дефібриляторів BeneHeart D3 на 5,1 млн грн, тобто вартість одного приладу вартує 205 тис. грн. Для порівняння, у Рівному та на Черкащині дефібрилятори BeneHeart D3 купили на 15% дешевше. КНП «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради придбало дефібрилятор BeneHeart D3 за 174,8 тис. грн, за скільки ж придбала дефібрилятор і КНП «Смілянська міська лікарня» Смілянської міської ради. Натомість майже за такою ж ціною, як і для житомирських «швидких», купила такий дефібрилятор КНП «Міська клінічна лікарня №9» Дніпровської міської ради - за 197,3 тис. грн.

ТОВ «Медсервісгруп» зареєстроване в Києві по вулиці Дегтярівська. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі фармацевтичними товарами, статутний капітал - 100 тис. грн. Власниками фірми є Андрій Вікторович Забережний та Андрій Володимирович Коломоєць. Коломоєць також володіє ТОВ «Медичний центр «Медексперт» і ТОВ «Трімм-К». Забережний нині очолює власне ТОВ «Грандмед», а раніше був співзасновником кількох фірм із групи «Емансіс» Зази Берадзе, родича Георгія Берадзе – колишнього заступника голови ДУС і колишнього першого заступника голови ДФІ. У поточному році з фірмою уклали угод на 49,3 млн грн.

На початку квітня КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради замовив у ФОПа Дудніка Івана Івановича ще один дефібрилятор Heart Guardian HR-501 за 49,9 тис. грн.

ФОП Дуднік Іван Іванович зареєстрований в 2010 році в Києві на проспекті 40-Річчя Жовтня. Спеціалізується підприємець на ремонті і технічному обслуговуванню електричного устаткування. З початку року підприємець отримав держзамовлення на 68 тис. грн

У березні відразу декілька медичних закладів Житомирської області закупили дефібрилятори.

КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Новогуйвинської селищної ради придбало дефібрилятор-монітор ДКИ-Н-10 «Аксіон-Бел» за 137,2 тис.грн у Валентина Молчанова. Це на 13,5% відсотків дорожче, ніж закупила «Хорошівська лікарня»

Молчанова Валентина Євгенівна, як ФОП зареєструвалася з лютого 2021 року в Харкові по вулиці Яроша Отакара. Основним видом діяльності підприємця є неспеціалізована оптова торгівля. За цей час підприємниця уже уклала п’ять договорів на 302,1 тис. грн з медичними установами України.

КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об'єднання» уклало угод з ПП «Медісан» на придбання дефібрилятор-монітор PRIMEDIC DefiMonitor XD1 M290 за 220 тис. грн. Зауважимо, що КНП «Лікарня інтенсивного лікування» Кременчуцька» 9 квітня закупила такий дефібрилятор-монітор PRIMEDIC за 197,6 тис. грн у ТОВ «НПМЦ «УКРТЕЛЕМЕД».

ПП «Медісан» зареєстроване в Житомирі по вулиці Генерала Всеволода Петріва, 11. Спеціалізується фірма на роздрібній торгівлі фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах, статутний капітал - 600 грн. Власником фірми є Галина Володимирівна Денисенко. У 2021 році з фірмою уже підписали договорів на 8,5 млн грн.

КНП «Коростенська центральна міська лікарня» Коростенської міської ради уклало угоду з «Аско Фарм» на придбання двох дефібриляторів-моніторів BeneHeart D3 (D3-1) за 174,8 тис. грн та BeneHeart D (D3-2) за 197,3 тис. грн.

ТОВ «Аско Фарм» засноване в 2010 році в Чернігові по вулиці Івана Мазепи. Основним видом діяльності фірми є оптова торгівля фармацевтичними товарами, статутний капітал - 1000 грн. Власниками фірми є Надія Петрівна Артюх та Лариса Миколаївна Самойленко. У поточному році фірма отримала держзамовлень на 3,9 млн грн.

КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради замовило у ТОВ «Здраво» дефібрилятор-монітор BeneHeart D3 (D3-1) за 174,8 тис. грн

Електрокардіограф

Електрокардіограф - це медичний прилад, який записує параметри діяльності серця за допомогою датчика, що передає сигнал в систему для реєстрації.

За даними «Прозорро» медичні заклади Житомирщини з початку 2021 року закупили 44 електрокардіографи.

У січні КНП «Хорошівська лікарня» Хорошівської селищної ради уклало угоду з ФОП Дараган Вадимом Володимировичем на закупівлю двох електрокардіографів “Біомед” ВЕ300 по 16,8 тис. грн.

КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради у січні уклало угоду з ТОВ "Медсервісгруп" придбало 30 електрокардіографів ЮКАРД 100 по 63 тис. грн за одиницю.

Для порівняння, для лікарень інших областей електрокардіографи закупили значно дешевше - на 15%. Так, КНП Біляївської районної ради "Біляївська центральна районна лікарня" закупило їх по 53,3 тис. грн, КП “Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Волинської обласної ради за 54.9 тис. грн, КП КНП "Шепетівська багатопрофільна лікарня" за 52,9 тис. грн, КНП Київської обласної ради “Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” за 54,9 тис. грн, а КНП “Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф” Одеської обласної ради за 54,9 тис. грн.

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коростишівської міської ради у лютому замовило у ФОП Сагайдачна Ольга Олександрівна електрокардіограф ECG300G за 21 тис. грн, через декілька днів лікарня замовила ще один за такою ж ціною.

ФОП Сагайдачна Ольга Олександрівна зареєстрована у жовтні 2020 року в Житомирі по проспекті Миру. Спеціалізується підприємниця на діяльності посередників у торгівлі товарами широкого асортименту. За цей період підприємниця уклала 112 угод на 2,3 млн грн, всі угоди були укладені із медичними установами Житомирської області, половина з яких через ковідну процедуру.

Також кардіограф у Сагайдачної Ольги закупило КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коростишівської міської ради за 21 тис. грн.

КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради уклало угоду з ТОВ «Здраво» на придбання електрокардіографа BeneHeart R3 за 31,9 тис. грн.

А КНП «Ружинська центральна лікарня» Ружинської селищної ради придбала електрокардіограф за 36,2 тис. грн у ФОП Малюти Тетяни Михайлівни.

Малюта Тетяна Михайлівна зареєстрована як ФОП з жовтня 2020 року. Спеціалізується підприємець на діяльності посередників у торгівлі товарами широкого асортименту. За цей період з підприємницею підписали угод на 2,4 млн грн, із яких 1,3 млн грн у поточному році: половина угод підписана за ковідною процедурою.

КНП «Лікарня №1» Житомирської міської ради на початку квітня придбало електрокардіограф ECG300G LCD за 16 тис. грн у ТОВ «Харвінд».

Нагадаємо, КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради 15 січня уклало дві угоди з ТОВ "Медсервісгруп" на придбання дефібриляторів та електрокардіографів загальною вартістю - 7 млн грн. А вже 20 січня до Держаудитслужби поскаржились на переплату в понад 1 млн грн під час цих закупівель для житомирських “швидких”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медобладнання закупівля лікарня дефібрилятор електрокардіограф монітор пацієнта коронавірус  
Матеріали по темі