Події

​Подробиці затримання у Житомирі доцента Поліського національного університету, якого судять за зловживання впливом на приймальну комісію

16 April 2021, 13:58

Корольовський районний суд міста Житомир розглядає справу доцента кафедри внутрішніх хвороб тварин та фізіології Поліського національного університету (кримінальне провадження №12020060000000389 від 23.09.2020), якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 ККУ (Зловживання впливом).

Наступне судове засідання по цій справі заплановане на 22 квітня 2021 року.

Скріншот з сайту Корольовського райсуду Житомира

У матеріалах суду, оприлюднених в Єдиному державному реєстрі судових рішень, зазначається, що обвинувачений працює доцентом кафедри внутрішніх хвороб тварин та фізіології Поліського національного університету з травня 2020 і має службові та дружні стосунки з членами приймальної комісії даного навчального закладу. У середині вересня у своєму службовому кабінеті він мав розмову зі знайомим, який просив посприяти у вступі до ПНУ абітурієнта. За успішну здачу вступних іспитів та зарахування на перший курс заочного навчання на факультеті «Публічне управління та адміністрування» обвинувачений запропонував свій вплив на членів приймальної комісії.

22 вересня 2020, реалізуючи свій задум, обвинувачений звернувся до одного з членів приймальної комісії, особу якого слідство не встановило, з проханням роз’яснити, чи є можливість у даного абітурієнта вступити до університету. Після ознайомлення з оцінками за результатами ЗНО, член приймальної комісії повідомив, що абітурієнт може вступити лише на факультет «Публічне управління та адміністрування».

Після цього обвинувачений пообіцяв за 2900 доларів США вплинути на посадових осіб приймальної комісії, які оцінюють вступні письмові екзаменаційні роботи абітурієнтів і вирішують питання щодо зарахування на навчання.

29 вересня 2020 доцент ПНУ запропонував своєму знайомому зустрітися біля будинку - у сквері поблизу магазину «Манго» на вул. Івана Франка, 4, куди останній мав привезти раніше обумовлену суму коштів. Зустріч відбулась близько 10.40, де викладач університету отримав прозорий пакунок, у якому знаходилось 2900 доларів США. Після цього доцент був затриманий поліцією, пакет з хабарем – вилучили.

Наступного дня йому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 ККУ Зловживання впливом - Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди - караються штрафом від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, 29 вересня 2020 у сквері в центрі Житомира затримали доцента національного університету, який отримав від абітурієнта 2900 доларів хабаря. У січні 2021 прокуратура Житомирської області повідомила, що скерувала до суду справу доцента Поліського національного університету, який попався на хабарі у 2,9 тис. доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар ПНУ університет доцент абітурієнт вступ  
Матеріали по темі