Здоров'я

Житомирська область поступово наближається до виходу з червоної зони поширення COVID-19, – перша заступниця голови ОДА

19 April 2021, 11:05

За тиждень, з 12 по 18 квітня, у Житомирській області лабораторно підтвердили 2925 інфікувань коронавірусом, за вказаний період було зафіксовано 90 летальних випадків, одужали за цей час 3410 осіб. Загалом же динаміка щодо захворюваності на COVID-19 в області поліпшується, тож можна очікувати, що регіон незабаром вийде з червоної зони небезпеки поширення коронавірусу та відповідного рівня карантинних обмежень.

Про це 19 квітня під час щотижневого онлайн-брифінгу розповіла перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Хочу повідомити всім, що ми поступово, але виходимо вже з червоної карантинної зони. Про це свідчать деякі показники, а саме завантаженість ліжок у нас значно зменшилася – 55% уже, ми набагато менше, а подекуди вполовину менше, госпіталізуємо тих, які потребують допомоги в лікувальних закладах. За такими ключовими показниками, а також за кількістю інфікованих ми наближаємося до того, що все-таки з карантинної зони червоного рівня вийти», – зазначила Наталія Остапченко.

Вона також закликала жителів області неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів, що сприятиме виходу регіони з червоної зони.


Відео Житомирської ОДА

Нагадаємо, 12 квітня під час щотижневого онлайн-брифінгу перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко зазначала, що показники захворюваності на COVID-19 не дають змогу області вийти з червоного рівня карантинних обмежень.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2021 року на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення з третього березня 2021 р. встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 червона зона карантин  
Матеріали по темі