Місто

Наступного року в Житомирі благодійний фонд планує відкрити дитячий реабілітаційний центр, однак поки роботи зупинили через позов прокуратури

28 April 2021, 14:59

У Житомирі минулого року благодійний фонд «Місія в Україну» почав будувати медико-соціальний реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю. Він буде розташований за адресою проїзд Шпаковський, 15. Вартість проєкту – 81 млн грн, кошти надають інвестори.

Більш детально про будівництво розповіли 28 квітня під час брифінгу.

«Те приміщення, яке має на сьогодні фонд, воно є пристосованим, тісним та замалим, і приміщення не дає можливості збільшувати кількість послуг. Наразі така необхідність є критичною, і вже багато років ми йшли до того, щоб створити такий проєкт. Почали будівництво у 2020 році, знайшли спонсорів. У нас дуже цікавий проєкт, ми змогли залучити іноземних архітекторів, передових архітекторів в галузі реабілітації медицини зі Сполучених Штатів і також місцевих – компанію «Архіград». Вони комплексно працювали та створили інноваційний, дуже сучасний проєкт, яких сьогодні я в Україні ще не бачила», – розповідає віцепрезидент фонду «Місія в Україну» Ірена Венгловська.


БФ «Місія в Україну» безкоштовно надає послуги реабілітації для трьохсот дітей щороку.

«Сподіваємось, що зможемо подвоїти цю цифру, але тут ще важливо, що ми збільшимо кількість послуг. Дитина може прийти до нас на заняття один раз на тиждень. Зараз це наш максимум, а дітям потрібно приходити кожного дня, тобто ми сподіваємось, що зможемо збільшити не тільки кількість, а і якість», – говорить віцепрезидент фонду «Місія в Україну» Ірена Венгловська.

Наталія – мати хлопчика з інвалідністю, який 10 років постійно проходить реабілітацію у фонді. За ці роки хлопчику допомогли встати на ноги, і він має продовжувати реабілітацію.

«Ми в Місію потрапили, коли дитині було 4 роки, його збила машина. Ми прийшли в Місію дитина – не говорила і не ходила зовсім. На цей час Місію відвідуємо 10 років, і у мене є дуже багато таких мам, які дуже хочуть потрапити на реабілітацію», – ділиться мати хлопчика з інвалідністю Наталія.

У центрі надаватимуть допомогу дітям з малозабезпечених родин, сиротам та дітям учасників АТО.

Спеціалісти проводитимуть реабілітацію при таких діагнозах: ураження нервової системи, хвороби кістково-м'язової системи, аутизм, дитячий церебральний параліч, генетичні порушення., затримка психомовленнєвого розвитку важкого ступеня.

«Нам потрібно була максимально велика площа, щоб усі послуги, які вони моментально отримують, були на одному поверсі, тому ви бачите таку величезну площу. Як будуть розташовані наші послуги: тут фізична реабілітація, психологи, терапевти, соціальна реабілітація, медична амбулаторія, консультативні послуги й групи для занять з мамами, на другому поверсі маємо конференц-зал», – демонструє віцепрезидент фонду «Місія в Україну» Ірена Венгловська.

Завершити будівництво планують наприкінці 2022 року. Однак поки що будівельні роботи довелося припинити через те, що прокуратура продовжує судитися за цю земельну ділянку з міською радою та благодійним фондом.

Нагадаємо, у лютому 2020 році прокуратура через суд домоглася скасування рішення Житомирської міської ради, яким у 2016 році Міжнародному благодійному фонду «Місія в України» дали земельну ділянку на Корбутівці для будівництва реабілітаційного центру. Однак, на сесії міської ради 31 жовтня 2019 року ухвалили рішення, яким з благодійним фондом «Місія в Україну» уклали новий договір суперфіцію терміном на 3 роки на цю ж ділянку площею 1 га. Майже через півтора року після рішення сесії прокуратура знову звернулася до суду.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» в Житомирській області надав понад 12 тисяч послуг з реабілітації дітей з інвалідністю, провів майже 1,5 тисяч консультацій з жінками з небажаною вагітністю. Крім того, понад 350 людей скористалися програмою видачі безплатних ліків «Життя без болю».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місія в Україну реабілітаційний центр дитина  
Матеріали по темі