Події

​Арсеній Пушкаренко провів нараду щодо створення рекреаційної зони «Коростишівський каньйон» та незаконних звалищ відходів каменеобробки

11 May 2021, 11:12

Коростишівський каньйон планують перетворити у рекреаційну зону, навколо водойми облаштувати нові місця для відпочинку, парковку для туристів та встановити камери відеоспостереження. Це обговорювали на виїзній нараді за участі нардепа Арсенія Пушкаренка, начальника обласного лісового господарства Віктора Сахнюка та місцевої влади.

За територією ніхто не доглядав, але зовсім скоро це має змінитись.

«Я відверто вам скажу, що у мене одне слово - «бомжатник». По-перше, бачимо у якому стані тут в'їзд, паркомісць немає, нормальних альтанок та лавочок теж немає, все у занедбаному стані. Проте, сьогодні цей об'єкт переходить на баланс Коростишівської міської ради, тому ми домовилися й у нас є завдання, що до Дня незалежності ми наводимо лад», - каже народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.


На території планують продавати сувенірну продукцію місцевий майстрів та їжу.

«Зараз є напрацювання на виїзну торгівлю харчуванням, тобто це туту можуть продавати напої, а потім, коли буде напрацьована співпраця з санепідемстанцією, вирішимо що і яке меню буде запропоновано», - додає секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

Народна депутатка Тетяна Циба переконана: каньйон може увійти також до проєкту «Магніти України».

«Тут можна зробити вінчання, виїзні церемонії, дні народження і так далі, тобто, якщо до цього підійти як до ресурсу, а не тягаря, то, звісно, це може бути дуже хорошим і прибутковим об'єктом для громади й приємний об'єкт для перебування туристів», - вважає народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Циба.

Під час робочої поїздки до Коростишева, Арсеній Пушкаренко оглянув опорну школу, яка вже кілька років знаходиться в аварійному стані. Міська влада вже розпочала реконструкцію даху.

«Стара частина школи, яка у нас будувалася і заснована у 1954 році, під нею знаходиться підвальне приміщення й ось вона сідає, тому з'являються тріщини по стінах школи, далі вимощення вже зруйнувалося і фундамент, тому це потребує ремонту», - розповідає директорка Коростишівської ЗОШ №1 Валентина Бурилко.

Ціна питання - 14 млн гривень. Цей об'єкт можуть включити до програми «Велике будівництво».

«Цей об'єкт доцільність номер 1, тому що це життя і безпека дітей і переконаний, що в цьому році ця школа увійде в перелік ДФРР на 2022 рік і ми розпочали цю реконструкцію і максимум за два роки її здійснили», - зазначає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Коростишів – місто відоме своєю гранітодобувною й обробною промисловістю і є рекордсменом за кількістю підприємств, які займаються цією діяльністю. З одного боку - це податки та робочі місця, а з іншого - величезна кількість відходів та утворення незаконних звалищ. Ця проблема з кожним роком набуває більших масштабів.

Разом із представниками екоінспекції народний депутат Арсеній Пушкаренко оглянув одне з таких звалищ.

«Як ми бачимо, тут це треба консервувати, тому що ми розуміємо, аби вивезти відходи потрібні мільйони і я не впевнений, що вони сьогодні є. Питання по самому місту, де розкидано, - це, звичайно, потрібно прибрати, утилізувати, вивозити й у майбутньому потрібно зустрічатися з бізнесом. Має бути ініціатива міської влади, має бути ініціатива екологічно інспекції, національну поліцію ми долучимо, щоб домовитися про правила гри, щоб не перетворювати Коростишів на місце катастрофи», - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Арсеній Пушкаренко наостанок зазначив, що Харитонівська громада погодилася приймати відходи на спеціальному полігоні й сподівається, що обласна влада якнайшвидше розв'яже цю проблему.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко каньйон Коростишів  
Матеріали по темі