Влада

Президент доручив РНБО перевірити, хто живе у Конча-Заспі та Пущі-Водиці: згадав і прізвище колишнього віце-прем'єра з Житомира

15 May 2021, 15:27

Рада національної безпеки та оборони запроваджує спеціальні санкції до осіб, які мають статус «вор в законі». Крім цього, президент України Володимир Зеленський доручив провести повний аудит земель і державних резиденцій в Кончі-Заспі та Пущі-Водиці і встановити повний перелік осіб, які там проживають.

Про це 14 травня 2021 року йдеться на сайті глави держави.

У своєму виступі Володимир Зеленський згадав і прізвище житомирянина, віце-прем'єра часів Порошенка Геннадія Зубка.

«Сьогодні (14 травня – ред.) ми торкнулися важливого питання – це державні землі та будинки в Конча-Заспі та Пущі-Водиці, а також особи, у користуванні яких вони перебувають. Загалом мова про майже 400 гектарів заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач…

Це – колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники, податківці, люди на прізвище Піскун, Ландік, Васюник, міністри часів Януковича – Табачник і Богатирьова, віцепрем'єр часів Порошенка Зубко (виділено редакцією) й навіть директор департаменту корпорації «Богдан» Олександр Ільїн», – зазначив Зеленський.


Відео з Youtube-каналу Офісу президента України

15 травня у соцмережі Facebook екс віце-прем'єр Геннадій Зубко написав, що житло постійно орендував та опублікував фото сплачених квитанцій.

«Здорово бути публічною людиною! Коли твоє прізвище називає Президент України.

Так дійсно буває, і твоє прізвище звучить:

- під час вирішення складних питань по ОРДЛО в ТКГ в Мінську від другого Президента України Леоніда Кучми;

- під час отримання ордену Данила Галицького від третього Президента Віктора Ющенка;

- під час роботи над складними реформами з п’ятим Президентом Петром Порошенком;

- та під час візиту до Франції й Німеччини від шостого Президента Зеленського.

Хіба що Януковича моє прізвище, як і прізвища багатьох інших опозиційних бізнесменів і політиків, дратувало. Але точно не чекав почути своє прізвище після засідання РНБОУ. Та й таке буває. Але бути публічною людиною – не лише здорово, це ще й відповідальність. І тому кожен з нас, державних діячів, хто агітує за рух до Європи і впровадження європейських стандартів публічності, повинен відповідати на публічні питання, в тому числі - де живеш, і скільки це тобі коштує.

Я готовий. Під час своєї роботи і народним депутатом України, і першим заступником Адміністрації Президента, і в двох Урядах України ніколи не користувався ні пільгами, ні безоплатним службовим житлом. До речі, пільги для урядовців, дійсно ми скасували у 2014 році.

Житло завжди орендував, а з 2016 року офіційно орендую, проживаю, декларую і оплачую будинок в 265 кв метрів (132,5 кв. метрів житлових, 132,5 кв. метрів підвальних) в базі (або зоні) відпочинку Конча-Заспа.

Я публічна людина, і тому публікую фото будинку і фото платіжних доручень за своє житло - і під час роботи в Уряді, і під час президенства Зеленського. Це не є державною таємницею.

Може для когось це «символічні суми» за оплату житла, для мене - ні. Ні 58 тис грн в 2017 році , ні 69 тис грн в 2020 році, ні 104 тис грн в 2021 році за місяць. Дуже добре пам’ятаю, що «Безкоштовний сир може бути тільки в мишоловці». Честь маю», - написав Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року нині народна депутатка України Анжеліка Лабунська показала елітний будинок на 1200 кв.м в селі Стоянка під Києвом, який, за її інформацією будував Геннадій Зубко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленський Зубко державна земля РНБО житло Конча-Заспа Пуща-Водиця  
Матеріали по темі