Місто

У Житомирі вп’ятнадцяте пройде «Велодень», маленьких дітей цього року не залучатимуть

19 May 2021, 15:55

29 травня житомирян запрошують долучитися до довгоочікуваної спортивної події – «Велодень-2021». За рахунком це вже п'ятнадцятий Велодень у місті.

Цього року старт велопробігу змінився. О 10 годині ранку велоколона рушить з майдану Соборного. Маршрут, за яким будуть рухатися учасники, 19 травня обговорювали на черговому засіданні виконкому.

«У зв'язку з ремонтними роботами ми трохи змінили маршрут, не суттєво», – пояснює начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

«Ірина Ковальчук спеціально змінила маршрут, бо сьогодні на конференції «Біжу за життя» вона казала, що завдяки тому, що ми проклали маршрут, наше комунальне підприємство підлатало дорогу. Тому вона змінює маршрут, щоб у нашому місті з'явилися дороги», – пожартував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Зокрема, погодили таку схему руху велосипедистів: майдан Соборний (старт) – вул. Київська – майдан Привокзальний – вул. Вокзальна – вул. Вітрука – вул. Шевченка – вул. Князів Острозьких – вул. Довженка – вул. Велика Бердичівська – майдан Соборний (фініш).



Організатори кажуть, що Велопробіг – це маштабний захід, тому очікують кілька тисяч учасників.

«У 2007 році було всього 10 велосипедистів, останній масштабний Велодень ми проводили у 2019 році, тоді було понад 3 тис. учасників. Тому я сподіваюся, що народ ще не забув про своїх «двоколісних друзів», і у нас буде близько тієї ж самої цифри і в 2021 році», – зазначає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Маленьких велосипедистів просять утриматися від колективного заїзду.

«Єдине, що будемо просити цього року учасників велоколони, це не брати до участі маленьких дітей. Тому що кожного року наша велоспільнота зростає у кількості, а маленьким дітям досить важко подолати кількакілометрову дистанцію, яку об'їжджають по місту велосипедисти. Для маленьких учасників ми зараз обговорюємо з активістами можливість зробити на майдані Соборному невеликі локації, щоб займатися з малюками. Щоб вони були поруч з нами, перед очима, а не рухалися по проїзній частині. Якщо є спеціальне обладнання, дитяче сидіння, тоді, звичайно, можна брати участь, але не забувати про шолом для дітей та для себе», – пояснює Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, що у 2020 році через карантин традиційного Велодня не було, але для житомирян влаштували челендж в соцмережах.

Як повідомляв Житомир.info, «Велодень-2019» у Житомирі зібрав рекордних 3 тисячі учасників.

Як у 2019 році стартувало спортивне свято, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Велодень  
Матеріали по темі