Місто

​У Житомирі стартував Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник», учасники з’їхались з 21 області України

24 May 2021, 15:14

24 травня на території 95-ї окремої Десантно-штурмової бригади стартував Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник». Цьогоріч в Житомирі зібрались 17 команд з 21 області України.

Впродовж наступних кількох днів юнаки та дівчата з загальноосвітніх шкіл та військово-патріотичних клубів віком від 12 до 17 років навчатимуться військовій дисципліні, братимуть участь у змаганнях, виконуватимуть практичні завдання та навіть стрілятимуть зі справжньої зброї.


«Загальні вишколи, які були започатковані з початку 2016-2017 років, до них спонукала війна, яка зараз точиться. Для вирощування резерву, для виховання патріотичної молоді, для того, щоб заохотити молодь йти захищати Україну, підписувати контракти в славетних Десантно-штурмових військах і проводяться такі заходи. Це заходи всеукраїнського рівня. В даному заході буде брати участь сімнадцять команд із двадцяти однієї області. Пандемія внесла свої корективи, команди скорочені. Мета вишколу - познайомити молодь з умовами проживання та служби в Десантно-штурмових військах. Під час вишколу вони будуть повторювати курс молодого бійця по скороченій програмі в Збройних силах України. Вони будуть навчатись, проходити фізичні вправи. В першу чергу - це формування військового духу, військового братерства, здорового націоналізму, правильного мілітаризму. В цьому є необхідність, ми, на жаль, воююча країна. І чим далі, тим більше ми потребуємо професійних воїнів. Але найголовніше - дітям це подобається. Повірте мені, діти записуються завчасно. Зібрана найкраща молодь, одна з найбільш підготовлених. І в спортивному, і в моральному плані, щоб взяти участь і витримати навантаження та дисципліну», - розповідає бунчужний Всеукраїнського вишколу «Джура-Десантник» Владислав Швець.

Інструкторами та викладачами для учасників Всеукраїнського вишколу стануть десантники легендарної 95-ї бригади і курсанти та викладачі Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова.


Нагадаємо, в 2019 році у всеукраїнському Всеукраїнському вишколі «Джура-Десантник» взяли участь понад 200 юнаків та дівчат з усієї України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Джура десантники навчання  
Матеріали по темі