Місто

​Розваги для дорослих та дітей: організатори розповіли про програму «Велодня-2021» у Житомирі

28 May 2021, 15:04

Цієї суботи, 29 травня, у Житомирі пройде «Велодень-2021», який, на відміну від попереднього, збере учасників офлайн. Організатори розповідають: за 15 років вже традиційний для Житомира заїзд збирає тисячі любителів велоспорту. І якщо в 2007 році на Велодень їх збирався усього десяток, то в останні роки у заїзді брали участь близько 3,5 тисяч велосипедистів. Цьогоріч програма пропонує розваги та активності усім: від досвідчених велосипедистів до найменших учасників заїзду.

«О 10-й годині ми запрошуємо усіх збиратись на майдані Соборному. Там буде працювати DJ, ведучий, будуть оголошуватись правила, можна буде фотографуватись на фотозонах, у нас є пам’ятні значки для всіх в пам’ять про участь у велозаїзді. Об 11:00 вишиковується велоколона і починає рух по визначеному маршруту, спільно з маршалами, з поліцією, з волонтерами, зі знімальними групами. Ми дуже просимо всіх тримати дистанцію, бути чемними на дорозі, без спецефектів їхати. Щодо дітей були запитання. Якщо діти «закріплені» за велосипедом, їдуть на дитячих велокріслах і вони їдуть з батьками, вони рухаються з батьками в колоні. Якщо діти на біговелах або невеличких велосипедах, ми будемо запрошувати їх залишитись на майдані Соборному, де для них буде окрема програма. Ми поділимо їх на різні вікові категорії. Старші проїдуть своє коло на 1 кілометр, менші лишаються прямо на колі майдану Соборного, де у них будуть свої активності та локації. З ними будуть займатись і пластуни, і активісти, і програма TUMI, і поліцейські громади. Всі будуть нести свою інформаційну функцію, робити конкурси, розігрувати подарунки. Подарунки будуть виключно для дітей. Тому залишайте дітей, вони можуть отримати якісь бонуси і це класно. Після цього повертається велоколона, ми проведемо ще кілька активностей, робимо спільне фото і на цьому наша велоподія закінчиться», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Крім звичного усім заїзду, бажаючі зможуть взяти участь в спеціальному квесті, який розробили у Житомирі.

«Велоквест від «Ключара». Це компанія, яка зробила за допомогою телеграм боту квест. Зачекінитись потрібно буде на майдані Соборному. Там буде розміщено великий QR-код, який потрібно буде зісканувати. Після цього в телеграм прийде ряд завдань, які потрібно буде виконати по всьому місту. Особливість цього квесту буде в тому, що не буде обмежень по часу. Тобто, можна проходити цей квест впродовж цілого дня. А можна і впродовж двох днів. Бо квест буде діяти і впродовж 29, і впродовж 30 числа. Щоб ми не створювали натовп, який буде ганяти по місту і збивати всіх, ми розтягуємо це на два дні і не обмежуємо це по часу. Основне - це зібрати всі точки квесту і отримати свій сертифікат. Може, потім між учасниками квесту ми теж розіграємо якісь подарунки від партнерів», - каже Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, у Житомирі вп’ятнадцяте пройде «Велодень», маленьких дітей цього року не планували залучати.

Як повідомляв Житомир.info, «Велодень-2019» у Житомирі зібрав рекордних 3 тисячі учасників.

Як у 2019 році стартувало спортивне свято, дивіться у фоторепортажі.

У 2020 році через карантин традиційного Велодня не було, але для житомирян влаштували челендж в соцмережах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Велодень велосипед  
Матеріали по темі