Місто

В Житомирі ще один університет збирається створити науковий ліцей для старшокласників

31 May 2021, 15:42

Житомирський державний університет ім.Івана Франка отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері повної загальної середньої освіти за рівнем профільної середньої освіти з ліцензованим обсягом 450 осіб.

Розпорядження про видачу ліцензії 21 травня 2021 року підписав голова ОДА Віталій Бунечко.

Що дає ця ліцензія та навіщо вона університету 31 травня в коментарі Житомир.info пояснила ректор ЖДУ Галина Киричук.

«Відповідно до реформи загальної середньої освіти з 2027 року планується існування профільної школи, яка передбачає конкурсний відбір дітей. Тобто навчання буде 12-річним, а учні 10-12 зможуть вчитися в профільному ліцеї. Ми плануємо створити ліцей, в якому буде п’ять профілів, ліцензійний обсяг на рік – по 150 осіб в 10, 11 та 12 класах. До таких ліцеїв є певні кваліфікаційні вимоги до вчительського складу, певні вимоги до функціонування ліцею в плані наукової діяльності учнів та можливості її забезпечити, вимоги до матеріально-технічної бази. Ми все це можемо забезпечити і вже маємо всі юридичні документи», - сказала Галина Киричук.

Ректор з обережністю каже про початок роботи нового ліцею.

«Зараз йдуть перемовини, чи будемо набирати учнів на 2021-2022 навчальний рік – залежить від фінансування. Якщо територіальні громади з своїх бюджетів будуть відпускати гроші за учнями, то можливо. Навчання безоплатне, за рахунок державної освітньої субвенції, але для того, щоб її отримати, депутатський корпус громади має ухвалити рішення про співфінансування», - пояснила ректор ЖДУ.

Нагадаємо, у 2021 році планують провести набір учнів 10-х класів до наукового ліцею при державному університеті «Житомирська політехніка».

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський державний технологічний університет в квітні 2019 року отримав нову назву і став державним університетом «Житомирська політехніка». Рішенням сесії Житомирської міської ради від 18 червня 2020 року ліцей при Житомирському державному технологічному університеті перейменували в Житомирський міський ліцей №1. Зміна назви відбулася з метою приведення найменування закладу загальної середньої освіти у відповідність з вимогами ст.34 Закону України «Про повну загальну середню освіту» та на підставі звернення директора Житомирського міського ліцею при ЖДТУ Юрія Кошевича.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА розпорядження ЖДУ ліцей Киричук  
Матеріали по темі