Місто

На вулицях Житомира з’явилися інспектори з паркування: у перший день роботи виявили 440 порушень

2 June 2021, 10:09

На вулицях Житомира з 1 червня почали працювати інспектори з паркування. У перший день роботи інспектори виявили 440 порушень.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Поки вони (інспектори) працюють у тестовому режимі й попереджують про порушення. Пізніше – виписуватимуть штрафи. Зупинка чи стоянка, що створює перешкоду дорожнього руху або загрозу безпеці руху, обійдеться порушнику у 680 грн. Паркування в межах дії знаків 3.34 або 3.35 «Стоянка/зупинка заборонена» – штраф 340 грн», – йдеться у повідомленні.

Для фіксації порушення інспектор залишає копію повідомлення під двірником лобового скла, а також з’ясовує ім’я власника авто за допомогою автоматизованої інформаційної системи і направляє повідомлення про штраф за місцем проживання.

Щоб унормувати сферу паркування та «розвантажити» вулиці міста від неправильно припаркованих транспортних засобів, першочергово інспектори патрулюють там, де спостерігається суттєве ускладнення руху транспорту та пішоходів – на майдані Житній ринок, вулицях Івана Кочерги, Старий бульвар, Велика Бердичівська, Фещенка-Чопівського, Лятошинського, Театральна, Бориса Тена.

Нагадаємо, 17 травня 2021 року заступник міського голови Олександр Шевчук розповідав, що з 1 червня в Житомирі у тестовому режимі почнуть роботу інспектори з паркування, які фіксуватимуть порушення ПДР у частині зупинки й стоянки, а також матимуть повноваження одразу виписати штраф. Однак у червні інспектори не штрафуватимуть, а лише попереджуватимуть водіїв. Загалом у місті працюватиме 5 інспекторів з паркування, за кожним буде закріплена певна територія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парковка паркування інспектор штраф стоянка зупинка  
Матеріали по темі