Влада

​Серед медиків Житомирської області визначили лауреатів щорічної премії імені Гербачевського

2 June 2021, 14:35

В обласній раді відбулось засідання комітету з питань призначення премії ім. О. Ф. Гербачевського. Цьогоріч премію отримають начальник військово-медичної служби, лікар-епідеміолог, два медичні директори та лікар дитячої лікарні.

Про це 2 червня повідомили на сайті Житомирської обласної ради.

«Щороку до професійного свята - Дня медичного працівника, який відзначається у третю неділю червня, присуджується 5 премій у розмірі 3 посадових окладів, передбачених штатним розписом для керівника КНП «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради на відповідний рік. До комітету до 10 травня надійшли матеріали від 7 претендентів на отримання премії. Члени комітету розглянули надані матеріали претендентів та шляхом відкритого голосування визначили цьогорічних лауреатів», – йдеться у повідомленні.

Цього року премію отримають:

  • Андрушко Олексій Георгійович – начальник військово-медичної служби, начальник поліклініки, лікар Військово-медичного управління Служби безпеки України в Житомирській області;
  • Килимник Тетяна Миколаївна – завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії новонароджених КНП «Житомирська обласна дитяча лікарня» Житомирської обласної ради;
  • Лутай Тетяна Олексіївна – лікар-епідеміолог, завідувач відділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»;
  • Помирлян Віктор Антонович – медичний директор КП «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради;
  • Герасимчук Наталія Леонідівна – медичний директор з лікувальної роботи КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Довідково.

Житомирську обласну щорічну медичну премію імені О. Ф. Гербачевського започатковано у 1996 році з метою відзначення працівників за їх особистий внесок у розвиток медичної галузі.

Відповідно до Положення про обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського, яке було затверджено 31 березня 2016 року Житомирською обласною радою, премія присуджується лікарям, гігієністам, організаторам охорони здоров’я та іншим спеціалістам закладів охорони здоров’я області, комунальних вищих медичних навчальних закладів Житомирської обласної ради, які мають стаж роботи не менше 15 (п’ятнадцяти) років у номінаціях: «За наукові досягнення»; «За професійні досягнення».

Премія встановлена для вшанування пам’яті заслуженого лікаря України, відомого організатора становлення та розвитку галузі охорони здоров’я Житомирщини, видатного хірурга, колишнього головного лікаря обласної лікарні, а також з метою подальшого розвитку та удосконалення надання медичної допомоги населенню області.

Право на висування претендентів на присудження премії надається трудовим колективам закладів та установ охорони здоров’я на зборах. Премія може бути присуджена претендентові (номінантові) лише один раз.

Хто з лікарів отримав обласну премію імені О.Ф.Гербачевського у 2020 році, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році президент нагородив орденом та присвоїв звання «Заслужений лікар України» трьом медикам з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: премія Гербачевського медики лікарі  
Матеріали по темі