Суспільство

Житомирянка Тетяна Даниленко народила доньку Владиславові Каськіву (ФОТО)

6 June 2008, 17:16

Ведуча ”5 каналу” Тетяна Даниленко розповідає про пологи. Її мати Лідія Володимирівна тримає на руках онуку Христину
 
Ведуча ”5 каналу” Тетяна Даниленко розповідає про пологи. Її мати Лідія Володимирівна тримає на руках онуку Христину (фото: Наталя ЧУБЕНКО)
10 квітня у нардепа з фракції ”Наша Україна — Народна самооборона” 34-річного Владислава Каськіва  народилася донька. 29 травня в Інтернеті з’явилися його фото із новонародженою дитиною. Мати дівчинки — ведуча ”5 каналу”Тетяна Даниленко, 24 роки.

— Я не коментую особистого життя, бо воно стосується не лише мене, — каже Каськів ”ГПУ”. — Про народження доньки журналістам розповіла Тетяна. Вона й фото дала. Дзвоніть їй.

Даниленко погодилася на інтерв’ю за умови, що не розпитуватимемо про Каськіва.

Телеведуча живе з батьками на околиці Києва. Мають 4-кімнатну квартиру. Із 46-річною мамою Лідією Володимирівною та донькою Христиною Тетяна гуляє парком.

— Народжувала у клініці ”Ісіда”, — каже жінка. — У мене був хороший дядько-акушер, схожий на професора Преображенського з фільму ”Собаче серце”. Такий самий упевнений. Радив не боятися і побільше говорити до дитини. Мама і Владислав провели мене в коридор із круглими віконцями. Звідти бачила їхні перелякані очі й істерику.

— Я просто заціпеніла, — згадує Лідія Володимирівна. Вона котить дитячий візочок салатового кольору.

— Мені попався жартівливий анестезіолог, — розповідає Тетяна. — Замість того, щоби дивитися на датчики, розказував щось про свою професію. Потім мені розболілися плечі. Змушувала його робити масаж. Не пам’ятаю, що було далі. Опам’яталася, коли на груди поклали дитинку. Вона була зовсім не така, як я собі уявляла. Думала, що буде з великою головою, високим чолом і схожою на хлопчика. Бо до трьох років я була, як хлопчик. А Христинка мала чорні вії і брови, тонесенькі пальчики й гарні нігті, наче щойно з манікюру.

Жінка каже, що через 20 хв. дівчинку зважили, виміряли, витерли олійкою і винесли до бабусі та Влада.

— Нам одягли бахіли, маски, й ми гралися нашою лялечкою, — лагідно дивиться на онучку Лідія Володимирівна. — А Христинка вже шукала цицьку, жувала одноразові пелюшки, в які її замотали.

— Ми були не проти дітей, — відповідає Даниленко. — Але коли завагітніла, стало моторошно. Думала, як воно все буде. За місяць до пологів постійно снилася дівчинка. Теж із чорними очима, але більша, ніж Христина. Вона розмовляла зі мною. Кажу їй: ”Як ти говориш, ти ж щойно народилася”. А вона мені: ”Та яке тільки народилася!”

Народний депутат Владислав Каськів навчив Лідію Даниленко, бабусю своєї доньки Христини, міняти памперси
 
Народний депутат Владислав Каськів навчив Лідію Даниленко, бабусю своєї доньки Христини, міняти памперси (фото: Андрій Єловіоков)
Тетяна говорить, що чекала на хлопчика.

— Не уявляла, що в мене може бути дівчинка. Хлопчика планувала назвати Марком або Тарасом. Коли дізналася про дівчинку, була спантеличена. Передумала всі імена. Хотіла назвати Марією чи Квітославою. А Христиною назвав Влад. Мені таке ім’я здавалося агресивним. Але воно прижилося доньці, — поправляє дитині пустушку.

— Таню, може їй незручно так лежати, бо вона ножками чеберяє, — турбується бабуся. Бере дівчинку. У малої трохи сповзають повзунки.

— Візочок, люльку, постіль у люльку, пляшечки купили з Владом ще до народження. Памперси мусили перекуповувати. У клініці порадили ”Фіксіс ню лайф”. Вони м’які, мають вентиляцію і добре прилягають. Донька народилася 56 сантиметрів. Це максимальний зріст для новонароджених. Усе на неї було мале, ноги впиралися у повзунки. Мама Влада, Валентина Петрівна, другого дня купила весь комплект одягу, випрала і привезла у пологовий будинок.

Христина пхинькає в бабусі на руках. Та колише онучку.

— Вона холерик, активна, — розповідає Тетяна. — З першого дня щось люлюкає, каже ”ка”. Прокидається о четвертій ранку весела й бадьора. Ми їмо. Півгодини читаю їй віршики. Якось за ніч перечитала всі вірші, які були в хаті.

— Вона продвінута із самого народження, — гойдає малу бабуся. — Ще в лікарні клали на животик, а вона сама голову піднімала. Усі лікарі сміялися. І їла, як тримісячна дитина. Народилася вагою 3600 грамів. Тепер стала менше їсти, мабуть, уже відчуває міру.

Даниленко розказує, що за місяць планує вийти на роботу. Вже робить запас грудного молока.

— Продають спеціальні пакети, в яких молоко можна зберігати до 12 місяців. Стерильним молоковідсосом відціджую його в пакети по 150 грамів і заморожую. Молоковідсос на батарейках, буду брати із собою на роботу. Таку процедуру треба робити двічі на добу. Моє молоко дуже жирне. По ньому встають жовті кільця жиру, — сміється. — Мама каже, якби я була коровою, ціни б мені не було.

Лідія Володимирівна взяла декретну відпустку, щоб сидіти з онукою. Жінка працювала вчителькою української мови у школі, потім літредактором у редакції газети ”Вечірні вісті”. Батько Тетяни, Володимир Даниленко — письменник. Працює у прес-службі Кабінету Міністрів.

— Дідусь думає, що ще молодий для онуків. Йому 48 років, — каже Тетяна.

— Залучаєте його до виховання?

— Ага, залучаємо, — говорить бабуся. — Він уранці йде, питає, чого це у вас так дитина плаче, що ви їй робите?! Увечері Христинка знову плаче. Він знову сердиться, що даємо їй щось не те.

— Батько до дитини приходить?

— У нас немає графіку відвідин, — відповідає Даниленко. — Приходить, коли може. Купив книжку для батьків, які хочуть навчити англійської мови своїх немовлят. Христинка вперше засміялася до Влада. А маму він навчив міняти памперси.

— Ну, бо я ж не знала, де зад, а де перед. Питала його: ”Влад, як памперси правильно чіпляти?” Він показав, що липучка має бути ззаду, — пояснює бабуся.

Із Каськівим Тетяна познайомилася 2004-го, брала у нього інтерв’ю.

— Робила перший на телебаченні матеріал про те, що в країні можлива революція, — згадує. — Одним із героїв сюжету був Влад. Тоді він очолював коаліцію ”Свобода вибору”. Зустрічатися почали торік у березні. Коли завагітніла, почалися конфлікти. Планували одружитися у серпні, потім перенесли на вересень. Тепер вирішили остаточно, що одружуватися не будемо.

Владислав Каськів має 12-річного сина Максима від першого шлюбу з Оленою Гансяк, 34 роки. Вона керувала наметовим табором ”Пори” на ”Євробаченні-2005” у Києві. Нині працює в інвестиційній компанії. Хлопчик народився в Америці.

1983, 30 жовтня — Тетяна Даниленко народилася у Житомирі в родині письменника та вчительки української мови
2001 — родина переїхала до Києва; купили 4-кімнатну квартиру за 12 тисяч доларів
2003 — журналістка на каналі ”СТБ”; за рік — телеведуча на ”5 каналі”; познайомилася із Владиславом Каськівим
2006 — закінчила Інститут журналістики
2008, 10 квітня — народила доньку Христину

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі