Фоторепортаж

Еспандер, Біблія та «джунглі»: що приховують кабінети заступників і радника мера Житомира та секретаря міської ради. Фоторепортаж

16 June 2021, 16:29

У кабінеті радника міського голови Олександра Черняховича немає жодної картини на стінах та жодної живої рослини. Натомість на видноті тут багато планів, карт та документів. Над кріслом висить герб України, поряд на підлозі стоїть прапор, а під камерою на стіні паперова табличка з написом “Все сказане може бути використане проти вас”. Дві рослини, які тут є - сублімований мох та штучна маленька ялинка - подарунки від управління культури.

“Для душі тут нічого немає, лише робочі питання: матеріали, документи, робоча обстановка. Особисте у мене вдома, а тут тільки робота. Особисте відволікає від роботи”, - говорить радник.

У шафі у нього зберігається кілька подарованих ікон, атлас архітектури та інші книги та документи. На столі лежить еспандер, а у кутку біля дивану - дошка з написами англійською. Старий телевізор (такі будуть у кожному з кабінетів, - авт.) чоловік жартома називає “таємним сейфом”.

Перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська працює у своєму кабінеті з 2018 року, тож Житомир.info вже встиг сфотографувати її кабінет. Хоча сама заступниця і каже, що в неї з 2019 року нічого не змінилося, окрім картин та двох сувенірів, тут стало набагато більше рослин. Орхідеї на вікнах, кілька пальм у горщиках і букет квітучих піонів прикрашають її кабінет зараз.

“Не люблю нічого особистого на роботі. Я люблю те, що мене не відволікає. Орхідеї мене не відволікають. За ними мінімальний догляд. Поливаю і вони собі квітнуть. Картина “Ван Гог” - це таке “перехідне знам'я” - раніше вона була у кабінеті Матвія Хрєнова, коли він звільнявся, то передав її Дмитру Ткачуку, а той при звільненні передав картину мені. Пальма - Наталії Чиж, вона теж передала мені її, коли звільнялася”, - розповідає заступниця.

Заступниця міського голови Марія Місюрова, на відміну від своїх колег, принесла на робоче місце і особисте: тут є її спортивні нагороди і пам’ятні сувеніри. А ще у кабінеті дуже багато рослин, що у поєднанні з зеленими стінами створює відчуття перебування на природі.

“Коли я прийшла, тут були тільки меблі. Я їх тільки переставила. Квітів взагалі не було. Кабінет у мене великий і я це повною мірою оцінила під час карантину - тут можна було проводити наради, дистанціюючи людей”, - розповідає заступниця.

Старий телевізор у її кабінеті слугує підставкою для спортивних нагород (заступниця - кандидатка в майстри спорту, - авт.).

З самого ранку у заступника міського голови Сергія Кондратюка вже черга, тож часу розповісти про те, що у нього змінилося з 2019 року, він не має, проте охоче дозволяє знімати. Він, як і Світлана Ольшанська, працює заступником ще з 2018 року.

“Нічого не змінилося, все як і було. Лише з’явилося дві картини, які подарували мені близькі друзі на день народження”, - говорить чоловік.

Тут - багато документів, ікон, а ще є Біблія.

Заступник міського голови Олександр Шевчук має мінімалістичний кабінет. Він не зберігає у себе ні нагороди, ні подяки, ні сувеніри.

“Все залишилося, як було до мене, практично нічого не змінилося: меблі всі, які й були, карта залишилася. Тут нема сувенірів. Я відповідаю за транспорт, дороги, сувеніром може бути лише відро асфальту. У мене один вазон і мені цього досить ”, - жартує заступник.

Проте, “дорожні” сувеніри у кабінеті все ж таки є.

Секретар міської ради Віктор Клімінський охоче проводить екскурсію своїм кабінетом і каже, що все, що тут було, так і залишилося на своїх місцях. Тут немає ні фотографій близьких, ні особистих речей чи сувенірів, ні ікон, ні живих рослин. Лише кілька картин на стінах та герб України над кріслом.

“Своїм майном” секретар називає подаровані книги та “відпрацьований” матеріал - документи, робота з якими вже завершена - перелік сесійних питань, матеріали погоджувальних рад, проєкт рішень та інше.

“Нічого особливого немає. Можливо, хтось назве мій кабінет аскетичним, але я сприймаю його як робочий кабінет, мені комфортно. Правда, довелося придбати нове крісло за власні кошти. Все інше тут як було, так і залишилося”, - розповідає чоловік.

Сміючись, він говорить, що при нагоді освятив кабінет та дозволяє зазирнути у шафу і навіть у холодильник.

Що “приховують” кабінети начальників управлінь Житомирської міськради дивіться тут, а більше фото кабінетів заступників, радника та секретаря дивіться у слайдері

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кабінет заступники радник секретар  
Матеріали по темі