Здоров'я

​Шмигаль доручив створити центри масової вакцинації у всіх райцентрах, в Житомирській області робити це поки не планують

23 June 2021, 14:46

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив відкрити центри масової вакцинації щонайменше в кожному райцентрі. У Житомирській області такий центр працює лише в Житомирі, а в інших районах поки відкривати не планують.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

«Даю доручення Міністерству розвитку громад та територій вжити заходів, аби такі центри з’явилися щонайменше в кожному районному центрі. Тому що є області, де таких центрів вже більше десяти, а є 6 областей, де центри масової вакцинації досі не з’явилися», — зазначив Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль додав, що Міністерство охорони здоров’я постійно збільшує кількість бригад для щеплень і готує нові формати, щоб якнайбільше українців мали змогу отримати вакцину.

У Житомирській ОДА Житомир.info розповіли, що окрім Житомира в інших містах поки не планують відкривати центри масової вакцинації.

«Попередньо, відкриття таких центрів в районах області, найближчим часом не планується. Нині триває діалог з територіальними громадами, надіслані відповідні листи, але наразі, переглянувши норми МОЗу, вони відмовились, відповівши, що зараз немає потреби створювати центрі масової вакцинації через низьку кількість бажаючих. Наша позиція – відкривати чим побільше центрів. Проте, робота триває і сподіваюсь, що кількість людей, що прагнуть зробити вакцинацію, зросте», – зазначив прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник.

Нагадаємо, з 22 червня в Україні почалася вакцинація проти COVID-19 організованих колективів: щеплюють Pfizer, має бути не менш ніж 50 охочих.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від Covid-19 на базі ЗОШ №6. 18 червня заступник мера Марія Місюрова в програмі «Тема дня» на Житомир.info розповідала про кампанію з вакцинації проти COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцинація центр вакцинації Шмигаль райцентри ОДА  
Матеріали по темі