Місто

​Цього року в Житомирі облаштують новий сквер на Богунії та відремонтують два старих

21 July 2021, 14:41

У 2021 році у Житомирі облаштують новий сквер на проспекті Миру, 9 та відремонтують два старих на перехрестях вул. М. Грушевського - Князів Острозьких та майдан Короленка - вул. Перемоги. На цих ділянках прокладуть тротуарну плитку, встановлять лавки, освітлення та відеокамери.

«У програмі соцекономрозвитку були закладені кошти на благоустрій територій і депутатським корпусом по окремим округам було опрацьовано звернення мешканців, опрацьовано з виборцями й що люди бажають бачити на своїх виборчих округах і депутатами по округах були вибрані реконструкція скверів та благоустрій територій», - розповідає начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.


Тиждень тому на сайті ProZorro оголосили тендери на виготовлення проєктних робіт по трьох скверам. В одному з тендерів помилилися, переплутавши вулицю Грушевського з Київською, тому його скасують і оголошуватимуть повторно.

«Виявили помилку - оголосили закупівлю на вулиці Київська - Князів Острозьких замість вулиці М. Грушевського - Князів Острозьких. Це технічна посилка, ми зараз її виправимо», - каже начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

У сквері на проспекті Миру, 9 планують також встановити дитячий майданчик та спортивне обладнання.

«Тут є дві пропозиції. Від депутата облради спрямовано 380 тисяч на закупівлю та встановлення дитячого майданчика і депутатами міської ради виділено 2,5 млн на реконструкцію скверу на проспекті Миру, 9. Минулого тижня була нарада з мешканцями прилеглих будинків, що вони хочуть бачити. Поки є ідея - це облаштування тротуарної плитки, освітлення, відеонагляд, тому що зараз на всіх капітальних ремонтах облаштовуємо відеонагляд для безпеки. Планується встановлення спортивного обладнання і дитячого майданчика», - додає начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

На сквер, що знаходиться на перехресті М. Грушевського - Князів Острозьких, депутати виділили 400 тисяч гривень. На сквер майдан Короленка - вул. Перемоги - 2 млн. грн. Роботи планують розпочати цього року.

Нагадаємо, 18 червня 2021 року на сесії Житомирської міської ради виділили кошти на реконструкцію та благоустрій скверів і тротуарів в різних районах міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер реконструкція Глазунов УКБ  
Матеріали по темі