Влада

​У Житомирській облраді розраховують на інвестиції в 14 млн євро, в разі здачі частини онкодиспансеру в концесію

22 July 2021, 10:37

21 липня на засіданні обласної комісії з охорони здоров’я депутати розглянули питання щодо передачі частини приміщення Житомирського обласного онкодиспансеру в концесію.

Про результати засідання поінформувала пресслужба Житомирської облради.

«Затвердження статутів, зміни штатного розпису, звернення комунальних установ та інші питання розглянули депутати під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів. Участь у роботі комісії взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма та перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Остапченко», - йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби облради, присутні заслухали питання щодо доцільності здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проєкту «Оновлення КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» у формі концесії.

«Питання лінійного прискорювача давно вже підіймали серед громадськості та депутатів. Як відомо, 60 % хворих на онкологічні хвороби потребують променевої терапії, наразі є гама-апарати, але не всі діагнози можуть лікуватись гама-променями. Лінійний прискорювач - це сучасні методи лікування та сучасний апарат. Ми вже підготували бункер під лінійний прискорювач, засідали багато разів робочі групи, де детально розглядали різні варіанти. Один із варіантів - це державно-приватне партнерство у формі концесії. До обласної ради надійшла пропозиція щодо даного партнерства. Якщо зараз підтримується даний проєкт рішення, то буде створена конкурсна комісія, яка і визначить подальшого переможця, а затвердить його сесія. Від інвесторів ми отримали пропозицію з розрахунками, де будуть інвестовані солідні суми коштів. Загальна сума інвестицій запланована у розмірі 13,970 млн євро», - доповідав керівник КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Ігор Сабадаш.

В результаті обговорення даний проєкт рішення сесії Житомирської облради був підтриманий профільною комісією.

Нагадаємо, Житомирська облрада хоче здати в концесію радіологічне відділення онкодиспансеру. Відповідний проєкт рішення сесії облради оприлюднили 15 липня 2021.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 департамент регіонального розвитку ОДА оголосив тендер на реконструкцію частини радіологічного відділення КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» з встановленням медичного лінійного прискорювача та комп’ютерного томографа за 19,2 млн грн. У відкритих торгах взяли участь три компанії, однак 10 березня замовник відхилив усі пропозиції. Того ж дня оголосили про нову закупівлю на тих самих умовах. Тендер виграло ТОВ «Альтернатива-В» за 18 млн 696,5 тис. грн. Договір уклали 12 квітня 2021.

Реконструкцію житомирського онкодиспансеру включили в програму «Велике будівництво» і хочуть завершити в 2021 році.

Щодо питання придбання лінійного прискорювача для Житомирського обласного онкологічного диспансеру, то це питання 29 березня 2021 розглядали на засіданні робочої групи, створеної спільним розпорядженням голів ОДА і облради, і вирішили звернутись до народних депутатів України щодо сприяння у вирішенні питання виділення з державного бюджету у 2021 році області цільової субвенції на придбання лінійного прискорювача.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: онкодиспансер радіологічне відділення лінійний прискорювач концесія Сабадаш  
Матеріали по темі