Фоторепортаж

Який вигляд має збудований два роки тому інклюзивний спортивний майданчик у центрі міста. Фоторепортаж

26 July 2021, 17:23

Пісочниця без піску, недопалки та лушпиння з насіння, знята гойдалка для візочників, облущена фарба на тренажерах, розписаний тіньовий навіс - саме такий вигляд зараз має інклюзивний спортивний майданчик за адресою Київська, 13.

Наприкінці травня 2019 року у центрі Житомира за кінотеатром “Україна” відкрили інклюзивний майданчик. Тут, на території у 900 квадратних метрів, розташували спортивні тренажери, дитячі гойдалки та каруселі, які мали бути доступні для всіх. На облаштування майданчика в 2018 році за ініціативи тодішнього нардепа від Житомира Борислава Розенблата виділили з державного бюджету 2,3 млн грн.

Спочатку тут було кілька спеціально облаштованих для візочників дитячих гойдалок, проте вже за кілька днів з каруселі зрізали пандус через травмування хлопчика і замінили його на приставний дерев’яний.

Фото зроблене 25 травня 2019 року

Фото зроблене 31 липня 2019 року. Дерев'яного пандуса на майданчику не було.

У 2021 році з майданчика зникла гойдалка для дітей на візках.

Фото зроблені у 2019 році

Фото зроблене у липні 2021 року

Тіньовий навіс, у якому за словами житомирян, деякі відвідувачі майданчику у липні влаштовували імпровізований громадський туалет, зараз повністю розписаний маркерами та фарбами. У самому навісі встановили дві лавки, на гумовому покритті під лавками валяються недопалки та лушпиння з насіння.

Пісочниця, з якої у липні 20219 року пісок аж висипався, зараз стоїть порожня. На покритті біля неї - сліди розбитих курячих яєць.

Фото зроблене у липні 2019

Фото зроблене у липні 2021 року

З гумового покриття зараз місцями “пробивається” трава.

В цілому атракціони та тренажери у гарному стані, але фарба на деяких з них місцями стерлася.

Який вигляд зараз має інклюзивний спортивний майданчик дивіться у слайдері.

Анна Максимова, фотокореспондент Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майданчик вул.Київська інклюзія  
Матеріали по темі