Місто

Патріотична хода і святковий концерт: житомиряни відзначили ювілей Незалежності

24 August 2021, 14:41

Сьогодні, 24 серпня, з нагоди 30-ї річниці Незалежності України житомиряни пройшлися урочистою ходою вулицями міста, аби вшанувати пам’ять видатних діячів України, загиблих учасників Революції Гідності, АТО/ООС, борців за незалежність України. Колона рушила з трьох напрямків по вулицях Великій Бердичівській, Перемоги та Київській і зустрілася на майдані Соборному, де на житомирян та гостей міста чекав святковий концерт.

Далі представники обласної та місцевої влади привітали містян з державним святом.

«Ця визначна дата назавжди увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії. Нехай це величне свято вселяє гордість за весь український народ, нашу країну, об’єднує всіх українців, дарує усім нам світлі надії, щоденні звершення та впевненість у завтрашньому дні», – сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Ми вклоняємося перед батьками, які виховали героїв, котрі серед нас. Низький Вам уклін, шановні мами та батьки. Україна вільна, незалежна, демократична країна», – зазначив голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

«Хочеться побажати всім єднання, єднання всієї України. Боже, бережи Україну. Слава Україні», – виголосив секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

День Незалежності – особливе свято для кожного українця, кажуть житомиряни.

«Напевно, сьогодні для кожного, не тільки для житомирянина, а й для всіх українців, це одне з найвизначніших свят, тому що довго ми йшли до нього. Шикарне сьогодні свято відбулося, шикарний концерт, дійсно, ми сьогодні розуміємо, що Україна незалежна, Україна самостійна. Тому вітаю всіх жителів України з цим прекрасним святом», – каже Віктор.

«Для мене – це велика наша Україна, непоборна, щаслива, красива, успішна. Ми на це сподіваємося і хочемо, щоб вона такою була. Щоб наші діти, онуки, жили у квітучій щасливій країні», – бажає Алла.

«Хочеться всіх привітати зі святом, побажати здоров’я в першу чергу, любові, віри в майбутнє, вірити в нашу країну, нашу неньку-Україну, любити її, поважати один одного. Зі святом! Всього найкращого», – зичить Юрій.

Фото з урочистої ходи, присвяченій 30-ій річниці Незалежності України, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 19 липня 2021 року управління культури Житомирської міської ради оголосило тендер на закупівлю послуг з організації заходів до Дня незалежності під назвою «Мистецтво для життя». В аукціоні, що відбувся 5 серпня, переміг ФОП Данилейко Д.В. з пропозицією у 250 тис. грн.

Як у Житомирі відзначали День Прапора-2021, дивіться у відеосюжеті та фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День незалежності парад хода концерт  
Матеріали по темі