Економіка

​Бюджет Житомирської територіальної громади аналізуватимуть міжнародні експерти: оцінюватимуть систему управління фінансами

6 September 2021, 16:02

Житомир став одним з учасників підготовчого етапу нового проєкту ElocFin «Ефективне управління місцевими фінансами в Україні», який реалізує Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SEСO) та Посольство Швейцарії в Україні. Місто проходить оцінювання ефективності управління фінансами територіальної громади за міжнародною методологією PEFA, яка є всесвітньо визначеним стандартом для оцінювання систем управління фінансами.

Про це повідомили на сайті Житомирської міської ради.

«Це дуже важливо для міста, що буде проведена оцінка бюджету. А саме по міжнародних стандартах, наскільки місто ефективно витрачає кошти, наскільки правильно формує свою дохідну частину, буде проведена оцінка та надано відповідні рекомендації незалежними консультантами. Ми брали участь у конкурсі на рівні з іншими містами та перемогли», - зазначила перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

Світлана Ольшанська також додала, що аналіз бюджету дозволить ефективніше працювати з іноземним інвестором. «Така оцінка для міжнародних партнерів є показовою», - сказала перша заступниця.

Для розпорядників бюджетних коштів упродовж двох днів проведуть тренінг. Модератори тренінгу — міжнародні експерти: Борислав Петков (Болгарія), Йоран Стін (Швеція) та Юлія Остріщенко (Україна).

Під час дводенного тренінгу учасники обговорюватимуть розгляд практичних кейсів з метою формування та зміцнення знань у сфері планування, впровадження та використання системи державних видатків та фінансової підзвітності, а також її застосування на субнаціональному рівні. Також, в ході тренінгу буде розглянуто індикатори оцінки ґендерно-орієнтованого управління державними фінансами та проведено модуль щодо надання суспільних послуг.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконавчого комітету міської ради 17 березня 202 року заслухали інформацію про виконання бюджету за 2020 рік Житомирської міської об’єднаної територіальної громади: бюджет зріс на 135,2 млн грн, але на 100% не виконаний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет експерт оцінка проєкт міжнародний експерт  
Матеріали по темі