Здоров'я

​У Житомирській ОДА назвали школи, в яких найменша кількість вакцинованих працівників

15 September 2021, 12:10

У Житомирській області станом на ранок 15 вересня є 9 громад, де в навчальних закладах першою дозою вакциновані понад 80% працівників. Але у 39 громадах вакциновані менше, ніж 70 % освітян. Є заклади, де показник становить менше 45%.

Про це 15 вересня написав на своїй сторінці у Facebook голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«...Досвід Гришковецької, Червоненської, Райгородоцької, Швайківської громад Бердичівського району; Житомирської, Миропільської, Городоцької, Старосілецької, Потіївської громад Житомирського району, де понад 80% вчителів та працівників освітніх установ вакциновано першою дозою, свідчить про те, що нічого складного у цьому нема. Необхідно лише проявити відповідальність та мати бажання і надалі навчати дітей. Проте у нас є й інші приклади. Викликає занепокоєння ситуація у громадах, де найнижчі темпи вакцинації вчителів й показник становить навіть менше ніж 70%, а й деколи – менше 50%. Зокрема у Житомирському районі це – Волицька, Вишевицька, Вільшанська, Березівська, Корнинська, Андрушківська, Курненська, Новогуйвинська, Харитонівська, Романівська, Тетерівська, Станишівська, Попільнянська, Любарська, Хорошівська, Черняхівська, Чуднівська, Глибочицька, Високівська, Новоборівська громади. У Бердичівському районі – Ружинська. У Новоград-Волинському районі – Баранівська, Брониківська, Довбиська, Чижівська, Ярунська, Піщівська, Барашівська. У Коростенському районі – Білокоровицька, Горщиківська, Гладковицька, Малинська, Овруцька, Народицька, Іршанська, Ушомирська, Олевська, Коростенська, Словечанська. Наразі від керівників громад, директорів шкіл і педагогів залежить чи будуть діти ходити до школи у разі запровадження більш жорсткого карантину», – написав Віталій Бунечко.

Також голова ОДА назвав навчальні заклади, в який найменша кількість вакцинованих працівників.

«Найбільшими «аутсайдерами» в громадах, де вакциновано менше 45% освітян, є такі навчальні заклади: Новогуйвинська гімназія (Новогуйвинська громада), Попільнянський ліцей (Попільнянська громада), Денишівська ЗОШ (Тетерівська громада), Курненська ЗОШ, Стрибізька ЗОШ, Великолугівська ЗОШ (Курненська громада), Піщівська ЗОШ, Повчинська ЗОШ (Піщівська громада), Коростенська гімназія №7, Коростенська ЗОШ №8, Коростенський міський колегіум (Коростенська громада), Олевська ЗОШ №2 (Олевська громада), Поліський ліцей (Ушомирська громада), Новоград-Волинська ЗОШ №10 (Новоград-Волинська громада), Бердичівська ЗОШ №7 (Бердичівська громада)», – йдеться у повідомленні.

Бунечко також нагадав, якщо область перейде у «жовту» чи «помаранчеву» карантинну зону, в очній формі працюватимуть лише ті школи й садочки, де кількість вакцинованих працівників перевищує 80%.

«Не виключено, що цього разу не буде запроваджено дистанційне навчання. Тому заклади, що не відповідають критеріям по охопленню щепленнями, можуть просто піти на карантин», – вважає Бунечко.

Також голова ОДА надав інформацію щодо ситуації з вакцинацією у дошкільних навчальних закладах.

«Окрім того, нас не влаштовує ситуація у дошкільних закладах, де кількість вакцинованих працівників складає всього 60%. Зокрема, не найкраще становище в Вчорайшенській, Ружинській, Вільшанській, Березівській, Корнинській, Попільнянській, Черняхівській, Хорошівській, Новоборівській, Горщиківській, Народицькій, Ушомирській, Коростенській, Ярунській, Барашівській та Піщівській громадах. Вкотре наголошуємо, що у разі відсутності необхідної кількості щеплень, ці заклади також будуть зачинені на карантин», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Уряд встановив нові карантинні норми та умови для власників «жовтих» і «зелених» COVID-сертифікатів.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня 2021 року на брифінгу заступник голови ОДА Юрій Оханський повідомив, що найгірша ситуація з вакцинацією освітян у Коростенському районі, найкраща – у Бердичівському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вакцинація працівник освіти вчитель ОДА Бунечко громада  
Матеріали по темі