Місто

​У САД прокоментували стан недобудованої об’їзної Житомира: дорога у задовільному стані, але є проблеми на узбіччях

7 October 2021, 17:49

На початку літа цього року Житомир.info розповідав про скарги мешканців дачного масиву біля села Сонячне на недобудовану житомирську об’їзну. Люди стверджували, що дорога аварійна, та показували, як через незавершені роботи по водовідводу розмиває їхні вулиці та затоплює домівки.

Який вигляд має об'їзна сьогодні та у якому вона стані - далі у сюжеті.

Якщо ж зверху дорожнє полотно ніби у задовільному стані, то знизу біля системи водовідводу, де роботи не були завершені, за кілька місяців відсів розмило ще більше.

Після того, як з китайською компанією розірвали договір, об’їзну утримує Служба автомобільних доріг у Житомирській області. Там нам розповідають, що служба постійно підсипає узбіччя об’їзної, адже проблема з водовідводом дійсно є. Щодо проїжджої частини, кажуть: вона у задовільному стані, аварійності немає.

«Північний обхід Житомира, який ми прийняли рік тому, недобудований. Проїжджа частина знаходиться у задовільному стані, повністю проїзна, але недобудова є недобудова. Там незакінчені роботи по водовідводу і ми бачимо на узбіччі, що є місця розмиву - це низина, куди йде вода, адже там немає зливостоків і відводу води, там є питання. Після дощів ті розмиви, які з’являються, служба у найкоротші строки засипає. Велика ділянка була і вона вже зроблена - це розв’язка Оліївська - це там, де перетинаються М - 06 і М - 21», – розповідає заступник начальника з експлуатаційного утримання САД у Житомирській області Микола Савенко.

Також у САД звертаються увагу, що ДТП на об’їзній трапляються здебільшого через порушення правил дорожнього руху.

«ДТП там трапляються тільки з однієї причини - там порушується швидкісний режим, там від в’їзду на обхід Житомира до виїзду від Глибочицької розв'язки до Іванівської - жовта смуга осьова. Там заборонено обгін, там заборонено швидкість понад 50 км на годину. На жаль, там ні один водій не виконує норми знаків і норми розмітки дорожньої», – каже Микола Савенко.

Зараз дорогу готують до зимового утримання, паралельно коригують технічну документацію, щоб далі оголошувати новий тендер.

«Я думаю, що три-чотири місяці максимум ця дорога буде в Прозоро. Вона буде виставлятися на Прозоро і буде переможець, який далі продовжить цю дорогу будувати», – додає заступник начальника з експлуатаційного утримання САД у Житомирській області Микола Савенко.

Нагадаємо, у червні 2021 року до редакції Житомир.info звернулися жителі дачного масиву, який межує з недобудованою житомирською об'їзною. Люди жалілися, що після дощів з-під дороги тече вода і розмиває вулиці та городи.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року Держагентство автодоріг підписало контракт з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei щодо реконструкції житомирської об’їзної по трасі М-06 Київ – Чоп. Контракт уклали в рамках проєкту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)».

У червні 2018 року компанія почала реконструювати північну об'їзну.

У жовтні 2020 року Укравтодор заявив про ініціювання розірвання контракту з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited, яка будувала північну об’їзну Житомира. Китайська компанія «SINOHYDRO», яка не виконала взятих на себе зобов’язань, оскаржила рішення про розірвання з нею контракту Укравтодором. Тоді Житомир.info показав, на якому етапі призупинили роботи на північній об'їзній Житомира та який вигляд мала недобудована транспортна розв’язка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД об'їзна північний обхід ремонт дорога недобудова  
Матеріали по темі