Суспільство

Як у житомирському навчальному центрі ДШВ військові долали перешкоди та ділилися враженнями

13 October 2021, 15:57

Спочатку скеледром, далі дванадцять складних перешкод та спуск на тросах - у 199-му Навчальному центрі Десантно-штурмових військ ЗСУ показали, як військовослужбовці проходять тренування з бойової підготовки у канатному містечку.

«Смуга перешкод складається зі скеледрому для підйому вгору, складних підйомів вгору, потім дванадцяти смуг перешкод різних типів складності за допомогою рук, ніг, окремо рук, окремо ніг і Zipeline - спуск на ролику, зачіплюється і спускається до низу з достатньо високою швидкістю», - розповідає начальник групи фізичної підготовки 199-го Навчального центру ДШВ Іван Руденко.


Сьогодні у канатному містечку проходять тренування майбутні інструктори з бойової армійської системи (БАрСу).

«Ми цю перешкоду проходимо вже не вперше, готувалися ретельно. Спочатку техніка безпеки, як і всюди повинна бути. Потім розминка, повинні бути дуже сильні м’язи, щоб проходити перешкоду, пройти повністю, адже сильно м’язи забиваються, затікають руки, тому потрібно бути витривалим», - каже військовослужбовець Данило.

Такі тренування готують військовослужбовців до будь-яких перешкод під час виконання бойових завдань.

«У нас будуть різні завдання під час виконання бойового завдання, ми повинні бути готові до всього, тобто і подолання перешкод через річку, робити переправу по мотузці, і перелізати, і бігти, тобто будь до чого ми повинні готові», - ділиться військовослужбовець Володимир.

«Дуже класно, раджу усім спробувати такі моменти. Багато хто платить великі кошти, щоб таке спробувати, тому ми запрошуємо усіх в армію. Армія всіх приймає, приходьте до нас», - додає військовослужбовець Денис.

Як готують інструкторів БАрСу у житомирському навчальному центрі ДШВ - дивіться у фоторепортажі.

Як повідомляв Житомир.info, за підсумками 2020 року житомирський 199-й навчальний центр став кращим серед окремих військових частин ДШВ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ військові перешкоди  
Матеріали по темі