Суспільство

При посадці на поїзд пасажири повинні мати документ про COVID-вакцинацію або «свіжий» негативний тест

21 October 2021, 11:36

З 21 жовтня 2021 року в Україні набувають чинності зміни, внесені Кабінетом Міністрів від 11 жовтня до постанови № 1236. Вони передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19. Сідаючи у потяг далекого сполучення, пасажирам необхідно мати документ про вакцинацію або ж негативний тест на коронавірус.

Про це повідомляє пресцентр АТ «Укрзалізниці».

«При посадці у поїзд далекого сполучення пасажир має надати, окрім квитка та паспорта, документи, які підтверджують наявність повного циклу вакцинації, або отримання однієї дози, або негативний ПЛР-тест чи експрес-тест на антиген (зроблений не пізніше 72 годин перед посадкою у поїзд)», – йдеться у повідомленні.

За інформацією «Укрзалізниці», від 21 жовтня 2021 року на найбільших залізничних вокзалах країни працюють пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19. Тож невакциновані пасажири можуть зробити тест і отримати довідку, яка стане підставою для проїзду у разі негативного результату. В «Укрзалізниці» обіцяють вигідну ціну на тест.

«Пункти експрес-тестування працюють на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська). Пасажири, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити це медичне дослідження за 350 грн. Агентом залізниці в проведенні експрес-тестування стала «Медична лабораторія CSD», саме ця компанія запропонувала найвигіднішу вартість послуг», – пише пресцентр транспортного підприємства.

Крім цього, з 21 жовтня починають працювати пункти безкоштовної вакцинації на 5 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса та Дніпро.

Надалі АТ «Укрзалізниця» планує збільшувати перелік вокзалів, де діятимуть пункти вакцинації і тестування.

Нагадаємо, 11 жовтня 2021 року на позачерговому засіданні Кабмін затвердив нові правила міжрегіональних автобусних перевезень, відповідно до яких водії та пасажири повинні мати COVID-сертифікат або негативний тест.

Як повідомляв Житомир.info, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення з 23 жовтня 2021 року встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Сумської області. А кілька інших областей, зокрема й Житомирську, зобов’язали посилити протиепідемічні заходи, щоб регіон не потрапив до червоної зони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поїзд потяг залізниця Укрзалізниця пасажир коронавірус  
Матеріали по темі