Події

Поліція знайшла автора «замінування» мостів у Житомирі: чоловік був п’яним і пожартував

22 October 2021, 19:46

Поліцейські встановили автора неправдивого повідомлення про замінування автомобільного моста у м. Житомирі, що надійшло до поліції на світанку 22 жовтня: ним виявився 36-річний житель Корнинської громади, який був напідпитку. За витівку чоловікові може загрожувати від 2 до 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Телефонний дзвінок з відомостями про замінування автомобільного моста у м. Житомирі надійшло на спецлінію «102» близько 5 ранку. Абонент не назвався і більше уточнюючих відомостей не надав», – нагадують у поліції обставини події.

На тривожне повідомлення одразу ж відреагували екстрені служби та було прийнято рішення про обстеження трьох автомобільних мостів в обласному центрі. На місцях працювали поліцейські слідчо-оперативних груп ГУНП та Житомирського райуправління, патрульні, кінологи зі службовими собаками та представники інших відповідних структур.

Фахівці вибухотехнічної служби ретельно обстежили об’єкти інфраструктури по вулицях Жуйка, Чуднівській і Троянівській. У результаті жодних предметів або речовин, які могли б становити загрозу безпеці людей, виявлено не було.

Водночас правоохоронці провели низку спеціальних заходів і впродовж кількох годин встановили псевдомінера. Ним виявився 36-річний житель Корнинської громади. Чоловік назвав свою витівку недолугим жартом і пояснив її вживанням алкоголю.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. У ході розпочатого кримінального провадження з’ясовуються усі обставини та причини. Мобільний засіб зв’язку, з якого було здійснено дзвінок, правоохоронці вилучили.

Нетвереза витівка може обернутися для чоловіка ув’язненням на передбачений законом термін від 2 до 6 років.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури поінформувала, що «мінеру» повідомлено про підозру у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками (ч. 1 ст. 259 КК України).

У прокуратурі також розповіли деякі подробиці події.

«Слідством встановлено, що кримінальне правопорушення скоїв 36-річний житель Попільнянського району. Так, 22.10.2021, близько п’ятої години ранку, під час відпочинку із своїми знайомими на березі річки Тетерів, будучи у стані алкогольного сп’яніння, зателефонував зі свого мобільного телефону до поліції та повідомив про замінування мосту», – пише прокуратура.

Згодом пресслужба ГУНП повідомила, 23 жовтня чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20:00 до 7:00.

Нагадаємо, близько 5 ранку 22 жовтня 2021 року до поліції Житомира надійшло повідомлення про замінування автомобільного мосту. Фахівці вибухотехнічної служби обстежували мости, проте вибухівки не знайшли. Тож взялися встановлювати особу «мінера»

Як повідомляв Житомир.info, уранці 21 жовтня 2021 поліція перевіряла приміщення 6 судових установ у Житомирі через анонімне повідомлення про замінування суду. Вибухівку так і не знайшли, однак увечері цього ж дня правоохоронці встановили та затримали чоловіка, який повідомив про замінування суду в обласному центрі. Ним виявився 31-річний житомирянин, який у цей час перебував під цілодобовим домашнім арештом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка міст мінер  
Матеріали по темі