Події

На Волині затримали трьох чоловіків з Житомирської області, які намагались перетнути кордон з підробленими COVID-сертифікатами

28 October 2021, 11:02

На Волині 26 жовтня троє громадян намагались перетнути кордон з підробним свідоцтвом про вакцинацію. Усі троє – жителі Житомирської області. За цими фактами поліція відкрила кримінальні провадження. Триває досудове слідство.

Про це 27 жовтня повідомив сектор комунікації поліції Волинської області.

«Троє чоловіків з Житомирської області 26 жовтня у пункті пропуску Ягодин, перетинаючи держкордон, показали прикордонникам міжнародні сертифікати про вакцинацію з ознаками підробки. Їм 43, 38 та 35 років відповідно», – йдеться у повідомленні.

Нині щодо них відкрито кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч.4 ст.358 КК України – використання завідомо підробленого документа.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група поліції, підроблені документи вилучено і направлено на експертизу.

«Окрім того, що правопорушники позбулись кількох тисяч гривень за купівлю підроблених сертифікатів, їм тепер доведеться сплатити і чималий судовий збір. А потому – ще й штраф, який сягає до 850 гривень. Також чоловікам, відповідно до санкції ст. 358 ККУ, може загрожувати обмеження волі терміном до двох років», – зазначають у Волинській поліції.

Пресцентр Міністерства внутрішніх справ зазначає, що громадяни мали намір відправитись на заробітки.

Нагадаємо, 22 вересня 2021 року Кабінет міністрів підтримав розроблений Міністерством охорони здоров’я законопроєкт про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів, які стосуються проведення профілактичних щеплень. Проєкт був направлений на розгляд до Верховної ради.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський райвідділ поліції в середині вересня цього року відкрив кримінальне провадження для перевірки інформації про втручання в електронну систему з метою підробки сертифікату про вакцинацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підробка документів сертифікат щеплення вакцинація  
Матеріали по темі