Місто

Житомирянка обурена новим рекламним екраном на Київській, який яскраво світить у вікна квартир

1 November 2021, 12:02

Житомирянка Ліана Фірсова обурена новим рекламним екраном, який нещодавно повісили на будівлі «Укртелекому» на вул.Київська, 20.

Своє обурення та відео «підсвітки» у квартирі вона оприлюднила 30 жовтня.

«Цікаво, який чиновник мерії погодив встановлення величезного світлодіодного екрану на будівлі Укрпошти на вул. Київській. Маю сумнів, що він взагалі читав Закон України «Про рекламу», працюючи на своїй посаді. Встановлення даного екрану навпроти жилого будинку – пряме порушення Закону України «Про рекламу»: "Стаття 16. Зовнішня реклама... 2. Зовнішня реклама повинна відповідати таким вимогам: освітлення зовнішньої реклами не повинно засліплювати учасників дорожнього руху, а також не повинно освітлювати квартири житлових будинків". У вечірній час екран сильно висвітлює житловий будинок навпроти, у темний час доби в квартирах яскраво мерехтить світло різних відтінків, що завдає істотного дискомфорту мешканцям. Також при погляді у вікна навіть вдень яскраве світло ріже очі», - написала Ліана Фірсова.

Вона запевнила, що до виконавчих органів міської ради буде направлена колективна скарга.

Нижче відео, зняте Ліаною Фірсовою о 19:20 год. 28 жовтня:

Дозвіл на встановлення відеоекрану на фасаді будівлі по вул.Київська, 20 міськвиконком надав ТОВ «Сі Ес Ей Груп» рішенням від 4 серпня 2021 року. Зазначимо, що ця ж фірма 27 травня 2021 року отримала дозвіл на встановлення аналогічного екрану на будівлі ЦУМу (вул. Київська, 37), а 6 жовтня виконком дозволив встановити ще два екрани – за адресами: вул. Михайла Грушевського, 89/97 (на перехресті з вул.Східна); вул. Небесної Сотні, 31/28 (на перехресті з вул.Михайла Грушевського).

В коментарі Житомир.info власник ТОВ «Сі Ес Ей Груп» Євген Колодій, чоловік начальниці управління культури Житомирської міської ради Ілони Колодій, запевнив, що екран не заважає мешканцям будинку навпроти.

«Ввечері він в пасивному стані. Єдиний раз в четвер, якщо я не помиляюсь, (28 жовтня – ред.), з 18:15 вечора до 19:00 проводили тестування та налаштування цього екрану, тоді він працював в активному стані. І люди пишуть, що вночі він світить, але він зараз в пасивному, робочому стані. І я не розумію, кому і з якою метою потрібно було це говорити. Надалі ми будемо робити екран оптимальним, щоб не сліпило. Згідно дозвільних документів можна, щоб екрани працювали до 23:00, а ми вимикаємо їх раніше, о 22:00. Будь-яка лампочка на дорозі світить яскравіше, екран на Михайлівській світить яскравіше, у нас він більш сучасний, у нас є захист для очей, для автомобілістів і так далі», - зазначив Євген Колодій.

Як повідомляв Житомир.info, першу в Житомирі зовнішню рекламу у вигляді телеекрану дозволили розмістити рішенням виконкому від 9 вересня 2017 року: ТОВ «Ростмедіа.ТВ» на фасаді будинку по вул. Михайлівська, 4. 17 жовтня 2018 року ця ж фірма отримала дозвіл на розміщення телеекрану на будівлі за адресою майдані Житній ринок, 3.

6 грудня 2017 року дозвіл на розміщення телеекрану на фасаді будинку №20 на вулиці Київській отримав ФОП Фарафонов Гліб Русланович. 4 квітня 2018 року Фарафонов отримав дозвіл на розміщення телеекрану на фасаді будівлі по вул.Велика Бердичівська, 15/1, а 21 квітня 2021 року йому дозволили розмістити на вул. Перемоги, 12/1 телеекран та два лайтпостери з улаштуванням зупинки громадського транспорту.

Також дозволи надавалися фірмам для реклами своїх закладів, що знаходяться за вказаними адресами: «Діадема» на вул.Київська, 50 та «Олді-Житомир» на вул.Грушевського, 5.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком реклама телеекран Колодій екран вул.Київська  
Матеріали по темі